Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024

ΚΕΔΕ: «Οι Δήμαρχοι να καταθέσουμε το 50% των αποδοχών μας για τον κορωνοϊό»

Κοινοποίηση

Η ανακοίνωση του Προέδρου της ΚΕΔΕ που προτρέπει τους Δημάρχους ν’ ακολουθήσουν τον Πρωθυπουργό

Την κατάθεση του 50% των αποδοχών τους στον ειδικό λογαριασμό για τη μάχη κατά του κορωνοϊού καλεί τους Δημάρχους ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου. Είχε προηγηθεί η πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού να καλέσει τους Υπουργούς και τους Βουλευτές της ΝΔ, αλλά και η αντίστοιχη κίνηση της Προέδρου της Δημοκρατίας.

Το θέμα μάλιστα θα συζητηθεί την Τετάρτη 1 Απριλίου στην συνεδρίαση της ΚΕΔΕ.

«Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ της ερχόμενης Τετάρτης 1 Απριλίου, θα προτείνω να ληφθεί απόφαση προκειμένου οι Δήμαρχοι της χώρας να καταθέσουμε το 50% των αποδοχών μας, για τους επόμενους δυο μήνες», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο κ. Παπαστεργίου.

«Οι Δήμοι βρίσκονται από την πρώτη μέρα, στην ‘πρώτη γραμμή’ της μάχης για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Δίνουμε καθημερινά το παρόν για να στηρίξουμε τους πολίτες των τοπικών μας κοινωνιών, ιδίως εκείνους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

Με αίσθημα ευθύνης κι αλληλεγγύης απέναντι στους πολίτες και τις επιχειρήσεις που δοκιμάζονται, στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ της ερχόμενης Τετάρτης 1 Απριλίου, θα προτείνω να ληφθεί απόφαση προκειμένου οι Δήμαρχοι της χώρας να καταθέσουμε το 50% των αποδοχών μας, για τους επόμενους δυο μήνες, στον κοινό λογαριασμό που έχει δημιουργηθεί για την αντιμετώπιση του covid-19.

Η κίνηση μας είναι καθαρά συμβολική, αφού όλοι γνωρίζουν πως οι αμοιβές των αιρετών της Αυτοδιοίκησης, είναι σημαντικά χαμηλότερες από αυτούς που απολαμβάνουν οι θεσμικοί εκπρόσωποι άλλων βαθμίδων του πολιτικού μας συστήματος. Όμως αυτή που είναι ουσιαστική, είναι η δέσμευσή μας πως σε αυτήν την υγειονομική κρίση, κανένας πολίτης δεν θα είναι μόνος», σημειώνει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ.

Τμήμα Ειδήσεων
Τμήμα Ειδήσεωνhttps://agriniovoice.gr
Ειδησεογραφία με έμφαση στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Επικαιρότητα, Θέσεις Εργασίας, Παναιτωλικός, Μικρές Αγγελίες. Με την υποστήριξη της Εβδομαδιαίας Εφημερίδας της Αιτωλοακαρνανίας «Αναγγελία».
spot_img

Διαβάστε επίσης: