Οι 35 περιοχές που θ’ αποκτήσουν υδατοδρόμιο

29 υδατοδρόμια σε πορεία αδειοδότησης

Είκοσι εννέα υδατοδρόμια είναι σε πορεία αδειοδότησης σε όλη την Ελλάδα, ανεβάζοντας τις προσδοκίες για την λειτουργία ενός επαρκούς δικτύου ειδικότερα σε απομακρυσμένες ή σε περιοχές με ελλιπή πρόσβαση. Σύμφωνα με έγγραφο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, μέχρι σήμερα έτοιμες υποδομές υδατοδρομίων υπάρχουν σε τρεις περιοχές: Κέρκυρα, Παξούς και Πάτρα. Τα εν λόγω υδατοδρόμια είχαν αδειοδοτηθεί με παλαιότερες διατάξεις.

Για τα υδατοδρόμια της Κέρκυρας και των Παξών έχει εκδοθεί και η Βεβαίωση Συμμόρφωσης σύμφωνα με τις μεταβατικές διατάξεις του ν. 4663/2020, ενώ εκκρεμεί η έκδοση αυτής για το υδατοδρόμιο της Πάτρας.

Παράλληλα, σύμφωνα με το ypodomes, ως και σήμερα έχουν εκδοθεί τρεις άδειες ίδρυσης υδατοδρομίων σε Βόλο, Ρέθυμνο και Ίο. Τέλος σε διαδικασία αδειοδότησης βρίσκονται 29 υδατοδρόμια στις εξής περιοχές: Ηγουμενίτσα, Σκύρο, Αλόννησο, Σκόπελο, Αμφιλοχία, Πάτμο, Τήνο, Θεσσαλονίκη, Καλαμάτα, Σητεία, Χίο, Λαύριο, Σίφνο, Πύλο, Καβάλα, Ηράκλειο, Αγ. Μαρίνα Γραμματικού, Οθωνούς, Ερεικούσα, Μαθράκι, Κυλλήνη, Αιδηωό, Αλιβέρι, Κάρυστο, Κύμη, Χαλκίδα, Ψαρά, Άλιμο, Οινούσες.

Ακολουθήστε το agriniovoice.gr στο Google News.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος