Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου εφιστά την προσοχή για επιτήδειους που αποσπούν χρήματα

Κοινοποίηση

Συστάσεις του Συλλόγου, μετά από περιστατικά εξαπάτησης

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου (ΕΣΑ), με ανακοίνωσή του, ενημερώνει τους εμπόρους και όχι μόνο για περιστατικά εξαπάτησης πολιτών και εμπόρων της πόλης από επιτήδειους μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας, που με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα τους αποσπούν χρηματικά ποσά. Ο ΕΣΑ εφιστά την προσοχή:

  • Να μην πείθεστε όταν άγνωστοι σας ζητούν να καταβάλλετε χρήματα για οφειλές γνωστών ή συγγενικών προσώπων σε δημόσιες υπηρεσίες ή σε καταστήματα-εταιρείες για αγορά αγαθών-προσφορά υπηρεσιών.
  • Να έχετε πάντα διαθέσιμους τους τηλεφωνικούς αριθμούς, με τους οποίους πρέπει να επικοινωνήσετε σε περίπτωση ανάγκης.
  • Να μην δέχεστε σε καμία περίπτωση άγνωστα άτομα να σας οδηγήσουν σε Πιστωτικό Κατάστημα ή ΑΤΜ για ανάληψη χρηματικού ποσού ή για οποιαδήποτε μεταφορά χρηματικού ποσού μέσω ebanking ή καρτών και ειδικά με την επιλογή “ΛΕΦΤΑ ΣΤΟ ΛΕΠΤΟ”.
  • Να μην πείθεστε εύκολα και δίνετε τους προσωπικούς σας κωδικούς που σας ζητούν άγνωστα άτομα, ιδιαίτερα κωδικούς ebanking, taxisnet.
  • Να ενημερώνετε πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος σας.

Ακολουθήστε το agriniovoice.gr στο Google News.

Τμήμα Ειδήσεων
Τμήμα Ειδήσεωνhttps://agriniovoice.gr
Ειδησεογραφία με έμφαση στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Επικαιρότητα, Θέσεις Εργασίας, Παναιτωλικός, Μικρές Αγγελίες. Με την υποστήριξη της Εβδομαδιαίας Εφημερίδας της Αιτωλοακαρνανίας «Αναγγελία».
spot_img

Διαβάστε επίσης: