Ο Δήμος Αγρινίου πήρε ασημένιο βραβείο στην κατηγορία «Κοινωνική Ευθύνη» των Best City Awards 2022

Για το Περιβαλλοντικό Παρατηρητήριο

Στα Best City Awards 2022 συμμετείχε ο Δήμος Αγρινίου και κατέκτησε το Silver βραβείο στην κατηγορία «Κοινωνική Ευθύνη» για το Περιβαλλοντικό Παρατηρητήριο. Η λειτουργία του προβλέπει, μεταξύ άλλων, τη δημιουργία Συστήματος Παρακολούθησης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, δηλαδή τη δημιουργία μιας πλατφόρμας παροχής ανοικτών δεδομένων ποιότητας του αέρα με χρήση σύγχρονων αισθητήρων. Τα δεδομένα θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για μελλοντικές δράσεις με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών και την εφαρμογή προληπτικών μέτρων στις περιπτώσεις που προβλέπονται επίπεδα ρύπανσης που μπορεί να είναι επικίνδυνα για το γενικό πληθυσμό ή ευαίσθητες ομάδες.

«Οι καινοτόμες δράσεις μας επιβραβεύονται και είμαι εξαιρετικά υπερήφανος, γιατί σε δύσκολες περιόδους καταφέρνουμε ν’ ανταποκρινόμαστε στις σύγχρονες προκλήσεις. Θέλω να συγχαρώ τα στελέχη του Τμήματος Ποιότητας και Οργάνωσης που εργάστηκαν οραματικά γι’ αυτό το σχέδιο. Αποδεικνύουμε ότι, επενδύοντας στη διαφύλαξη του περιβάλλοντος και την ενημέρωση των πολιτών, προστατεύουμε την εθνική περιουσία μας», ανέφερε ο Δήμαρχος Γιώργος Παπαναστασίου, ο οποίος παρέλαβε το βραβείο μαζί με τον Αντιδήμαρχο Β.Φωτάκη.

Tα Best City Awards 2022 διοργανώνονται υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ και της Περιφέρειας Αττικής κι έχουν στόχο την ανάδειξη κορυφαίων πρακτικών και λύσεων της περασμένης χρονιάς για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ακολουθήστε το agriniovoice.gr στο Google News.

Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος