Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Μεσολογγίου Σπύρου Διαμαντόπουλου και των συναρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου, πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα 28 Απριλίου 2025, επίσκεψη στην Εισαγγελία Μεσολογγίου προκειμένου να ζητηθεί άμεση εισαγγελική εντολή για την περισυλλογή των αδέσποτων ζώων που κινούνται ανεξέλεγκτα στην περιοχή.
«Η κίνηση αυτή κρίθηκε αναγκαία μετά το τραγικό περιστατικό κατά το οποίο ανήλικο παιδί δέχτηκε επίθεση στο πρόσωπο από αδέσποτο ζώο, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά. Το συμβάν αυτό αναδεικνύει με τον πιο δραματικό τρόπο την ανάγκη για άμεσες και συντονισμένες ενέργειες προστασίας της δημόσιας ασφάλειας», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου, ο οποίος υπενθυμίζει ότι, σε αρκετές περιπτώσεις στο παρελθόν, οι προσπάθειές του για τη διαχείριση του ζητήματος των αδέσποτων είχαν παρεμποδιστεί από παρεμβάσεις φιλοζωικών οργανώσεων, που είτε δεν επέτρεπαν τη περισυλλογή είτε ασκούσαν πιέσεις για τη ματαίωση τέτοιων ενεργειών.
«Μπροστά στη σοβαρότητα της κατάστασης και με στόχο την προστασία των πολιτών – και ειδικότερα των παιδιών – ο Δήμος θα συνεχίσει να λαμβάνει όλα τα αναγκαία μέτρα, με σεβασμό τόσο στη νομοθεσία όσο και στην ευζωία των ζώων», καταλήγει ο Δήμος στην ανακοίνωσή του.