Ο Αη Συμιός με τη ματιά του Κώστα Μπαλάφα – Έκθεση φωτογραφίας στη «Διέξοδο»

Η έκθεση θ’ ανοίξει τις πύλες της, χωρίς επίσημα εγκαίνια, στις 20:30 του Σαββάτου 4 Ιουνίου

Ασπρόμαυρες φωτογραφίες μεγάλων διαστάσεων που τράβηξε το 1968 ο διάσημος φωτογράφος Κώστας Μπαλάφας θα εκθέσει στο ανώγειο του Μουσείου της η «Διέξοδος» στο Μεσολόγγι, επιθυμώντας να συμβάλει στην διεύρυνση της ακτινοβολίας του πανηγυριού του Αη Συμιού, κατά το χρονικό διάστημα από 4 έως 26 Ιουνίου. Οι φωτογραφίες προέρχονται από δωρεά προς την «Διέξοδο» που πραγματοποίησε το 2007 ο φίλος της συλλέκτης Νίκος Τόλης κι εκτέθηκαν για πρώτη φορά στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο το 2012, στο πλαίσιο του φεστιβάλ που είχε διοργανώσει η Φωτογραφική Λέσχη Μεσολογγίου.

Η έκθεση θ’ ανοίξει τις πύλες της, χωρίς επίσημα εγκαίνια, στις 20:30 του Σαββάτου 4 Ιουνίου. Η λειτουργία της θα είναι με ελεύθερη είσοδο, καθημερινά (εκτός Δευτέρας και Τρίτης) με το εξής ωράριο: Τετάρτη και Πέμπτη 20:00-22:00. Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, 11:00-13:00 και 20:00-22:00.

Για ομαδικές επισκέψεις, ακόμη κι εκτός ωραρίου, μετά από επικοινωνία με την γραμματεία του Μουσείου (Τηλ. 2631023590).

Για την ιστορία του πανηγυριού και την προσωπικότητα του Κώστα Μπαλάφα θα κάνει αναφορά με ολιγόλεπτη ομιλία του στο ξεκίνημα της έκθεσης ο παλιός πανηγυριστής και φωτογράφος Μιχάλης Κιτσινέλης.

Στόχος της «Διεξόδου» είναι το μοναδικό αυτό αστικό πανηγύρι, το οποίο από το 2018 είναι καταχωρημένο στο Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς, να μην περιορίζεται μόνο στα επί εκατονταετίες αναλλοίωτα ιδιαίτερα και ξεχωριστά δρώμενα του τριημέρου της Πεντηκοστής & Αγίου Πνεύματος αλλά να αποτελεί ένα διευρυμένο πόλο έλξης γενικότερου λαογραφικού και καλλιτεχνικού ενδιαφέροντος.

Ακολουθήστε το agriniovoice.gr στο Google News.

Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Ετικέτες