ΟΑΕΔ: Ξεκινούν οι αιτήσεις για το νέο πρόγραμμα 12.700 θέσεων

Από την Τρίτη (8/12) αναμένεται να ανοίξουν οι αιτήσεις για το νέο πρόγραμμα “ενίσχυσης της ρευστότητας και της απασχόλησης” του ΟΑΕΔ. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους στον Οργανισμό, για να ενταχθούν στο πρόγραμμα.

Το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ με προϋπολογισμό 65 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με το dikaiologitika.gr, στοχεύει στην στήριξη 12.700 εργαζόμενων, επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών.

Με τη δράση αυτή, πέφτει η αυλαία των προγραμμάτων ΕΣΠΑ της περιόδου 2007-2013. Το πρόγραμμα απευθύνεται:

  • σε νέους ελεύθερους επαγγελματίες, πρώην ανέργους, που έκαναν έναρξη επαγγέλματος από την 1/1/2014
  • σε ιδιωτικές επιχειρήσεις ή συνεταιρισμούς που πραγματοποίησαν καθαρή αύξηση των θέσεων εργασίας τους μετά την 1/1/2015, προσλαμβάνοντας έναν ή περισσότερους ανέργους.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την αναδρομική κάλυψη για το 2015 δαπανών νέων ελεύθερων επαγγελματιών (ενοίκια, αποσβέσεις παγίων, ασφαλιστικές εισφορές, έμμεσες δαπάνες για την αγορά εξοπλισμού) και την επιδότηση με 450 ευρώ μηνιαίως των καθαρών νέων θέσεων εργασίας που δημιουργήθηκαν από επιχειρήσεις ή συνεταιρισμούς εντός του 2015, με δέσμευση των τελευταίων για διατήρηση των επιδοτούμενων θέσεων για ισόποσο χρονικό διάστημα.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν, την αίτηση υπαγωγής τους στο πρόγραμμα, ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr).

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος