«Νέοι γεωργοί»: Πάνω από 1.500 οι δικαιούχοι και οι εν δυνάμει δικαιούχοι στην Δυτική Ελλάδα

Υπεγράφη η απόφαση αποτελεσμάτων για το πρόγραμμα

Την απόφαση έκδοσης των αποτελεσμάτων του Υπομέτρου 6.1 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» του ΠΑΑ 2014–2020 υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, την Δευτέρα 20 Ιουνίου. Η υπογραφή έγινε παρουσία του Εντεταλμένου Συμβούλου / Βοηθού Περιφερειάρχη Παναγιώτη Σακελλαρόπουλου και του Γενικού Διευθυντή Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Σταύρου Βέρρα. Δημοσιοποιήθηκαν:

  • Πίνακας 1.260 δικαιούχων για τους οποίους δεν απαιτείται προσκόμιση επιπλέον δικαιολογητικών, με συνολικό ποσό δημόσιας δαπάνης τα 47.632.500,00 ευρώ.
  • Πίνακας 258 εν δυνάμει δικαιούχων για τους οποίους απαιτείται επιπλέον η προσκόμιση των δικαιολογητικών, με συνολικό ποσό δημόσιας δαπάνης τα 9.412.500,00 ευρώ.
  • Πίνακας 305 αιτήσεων, που δεν επιλέγονται, για τις οποίες από το διοικητικό έλεγχο δεν έχει προκύψει λόγος απόρριψης, αλλά δεν καλύπτονται απ’ το όριο των διαθέσιμων πιστώσεων.
  • Πίνακας αιτήσεων που δεν επιλέγονται για στήριξη, για τις οποίες έχει προκύψει λόγος απόρριψης.

Με αφορμή την έκδοση της απόφασης, ο κ. Φαρμάκης δήλωσε: «Στηρίζουμε τον πρωτογενή τομέα, ως βασικό πυλώνα της οικονομίας της Δυτικής Ελλάδας. Επιδιώκουμε την αναγέννηση της τοπικής αγροτικής οικονομίας, θέτοντας στο επίκεντρο το νέο αγρότη και προσπαθώντας να προσελκύσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους νέους στον αγροτικό χώρο. Καταφέραμε ν’ αυξήσουμε κατά 19 εκ. ευρώ τη δημόσια δαπάνη, η οποία υπολογίζεται πλέον στα 63,1 αντί για 44,1 εκ. ευρώ που ήταν αρχικά. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είναι η πρώτη που εκδίδει αποτελέσματα, ενώ το αμέσως επόμενο διάστημα προγραμματίζουμε συνάντηση με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, για να συζητήσουμε και το θέμα των επιλαχόντων των Υπομέτρων 6.1 και 4.1».

Ακολουθήστε το agriniovoice.gr στο Google News.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος