Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Να δώσει ρέστα

Κοινοποίηση

Η ισοπαλία με τον Ατρόμητο, δεν άλλαξε προς το καλύτερο τα βαθμολογικά δεδομένα του Παναιτωλικού σε σχέση με τον αντίπαλό του και τις ομάδες που βρίσκονται στη ζώνη του υποβιβασμού. Όπως εξελίχθηκε όμως ο αγώνας κρίνεται ως θετικό αποτέλεσμα. Ένα αποτέλεσμα στου οποίου τη διαμόρφωση έπαιξαν ρόλο αδυναμίες και αρετές, όμως παράλληλα φάνηκαν πράγματα που αφορούν τη συνέχεια. Στοιχεία που δείχνουν τι χρειάζεται να γίνει ώστε στο τέλος να πάνε όλα καλά.

Η ομάδα του Αγρινίου χρειάζονταν τη νίκη για να ανασάνει βαθμολογικά, να κρατήσει τον αντίπαλο χαμηλά στον πίνακα και να εκμεταλλευτεί τον παράγοντα έδρα. Ο Ατρόμητος καίγονταν κι αυτός για βαθμούς και διεκδίκησε με πείσμα τη νίκη. Το τελικό αποτέλεσμα άφησε ικανοποίηση στους γηπεδούχους, αφού βάσει ευκαιριών και της εικόνας των δύο ομάδων, ίσως ο Ατρόμητος δικαιούνταν κάτι παραπάνω. Ο Παναιτωλικός έδειξε στην παρούσα φάση, πως με τις δυνάμεις που διαθέτει δεν μπορεί να λειτουργήσει όσο θα ήθελε ικανοποιητικά. Προβλημάτισε τόσο στην αμυντική του λειτουργία ενώ δεν ήταν αυτός που έπρεπε επιθετικά.

Η προσπάθεια του Ματζουράκη να «αναστηλώσει» την ομάδα έχει μεν αποδώσει καρπούς, όμως χρειάζεται πρόσθετη βοήθεια για να ολοκληρωθεί όπως πρέπει και να έχει το αποτέλεσμα που όλοι στο Αγρίνιο θα επιθυμούσαν. Δηλαδή να μπορεί ταυτόχρονα η ομάδα να λειτουργεί σωστά τόσο στο αμυντικό κομμάτι όσο και στην επίθεση. Να αποτελεί ένα σύνολο με δυνατότητες διεκδίκησης θετικών αποτελεσμάτων, ανεξαρτήτως αντιπάλου και έδρας. Μία ομάδα που θα μπορούσε να εξασφαλίσει άνετα την παραμονή από εδώ και μπρος και θα είχε τάσεις ανόδου στον βαθμολογικό πίνακα.

Μπορεί στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο να είχε έναν καταπληκτικό Κυριακίδη που κράτησε τον αντίπαλο σε χαμηλό σκορ, όμως αμυντικά υπήρχαν εμφανείς αδυναμίες. Μπορεί οι νεαροί ποδοσφαιριστές να άφησαν καλές εντυπώσεις, όμως έλειπε ο ηγέτης, ο παίκτης που θα έπαιρνε την ομάδα «στις πλάτες του» και θα τις έδινε το κάτι παραπάνω αγωνιστικά. Μπορεί να βρήκε δίχτυα χάρη στην οξυδέρκεια και τις ικανότητες του Βιγιαφάνιες, όμως δημιούργησε λιγότερες τελικές από τον αντίπαλο. Με λίγα λόγια ναι μεν έδειξε πως έχει καλά στοιχεία και υπάρχει η διάθεση από την πλευρά των παικτών, αλλά μέχρι εκεί.

Η μεταγραφική περίοδος είναι κοντά και η προεργασία (σύμφωνα με τις ενδείξεις) έχει ξεκινήσει από καιρό. Σίγουρα σε αυτές τις περιπτώσεις υπάρχει το ρίσκο και οι ιδιομορφίες στο συγκεκριμένο χρονικό σημείο δεν λείπουν, αναφορικά με τον βαθμό δυσκολίας και τις πιθανότητες επιτυχημένων επιλογών. Όμως με δεδομένο ότι τα πράγματα είναι πολύ ρευστά στην εξέλιξη του πρωταθλήματος και όλες οι ομάδες θα κάνουν τις κινήσεις τους τις βελτιωτικές, ο Παναιτωλικός θα πρέπει «να δώσει ρέστα» για να ενισχυθεί όσο και όπου χρειάζεται. Γιατί η βαθμολογική του θέση δεν εμπνέει εμπιστοσύνη και ο δεύτερος γύρος προμηνύεται απρόβλεπτος και συναρπαστικός.

Γιάννης Τσιρώνης
Γιάννης Τσιρώνης
Ασχολείται αρκετά χρόνια με το αθλητικό ρεπορτάζ και έχει συνεργαστεί με όλες σχεδόν τις αθλητικές εφημερίδες στο νομό Αιτωλ/νίας καθώς και με άλλα τοπικά μέσα (πολιτικές εφημερίδες - ραδιόφωνα - ιστοσελίδες). Επίσης έχει διατελέσει ανταποκριτής σε πολλές αθηναϊκές αθλητικές εφημερίδες και ιστοσελίδες.
spot_img

Διαβάστε επίσης: