Μπορεί να είναι η χρονιά του

Ο Γ. Τσιρώνης γράφει για την πορεία του Παναιτωλικού και την… κρυφή επιθυμία όλων στο Αγρίνιο

Με θετικό αποτέλεσμα ξεκίνησε το 2019 ο Παναιτωλικός. Θα μπορούσε μάλιστα να πάρει και τη νίκη στο Περιστέρι, αν είχε καλύτερη αμυντική λειτουργία και λίγη τύχη. Το ξεκίνημα του νέου έτους τον βρίσκει σε πλεονεκτική θέση στην βαθμολογική κατάταξη και κοντά σε στόχο που αποτελεί ίσως την κρυφή(;) επιθυμία των διοικούντων, πλην όμως καθολική επιθυμία όλων όσων αγαπούν αυτή την ομάδα και βρίσκονται δίπλα της. Ίσως η σεζόν που διανύουμε να αποδειχτεί η ιστορικότερη και πιο επιτυχημένη στην μακρόχρονη πορεία του συλλόγου. Άλλωστε οι προϋποθέσεις υπάρχουν.

Στην αναμέτρηση με τον Ατρόμητο, ο Παναιτωλικός έδειξε πως έπαιζε καθαρά για τη νίκη. Ίσως για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια πραγματοποίησε τόσο πειστική εμφάνιση σε εκτός έδρας παιχνίδι, με αντίπαλο που βρίσκεται στις ψηλές θέσεις του βαθμολογικού πίνακα. Είχε το ψυχικό σθένος αλλά κυρίως την ποιότητα και τη δυνατότητα να αντιδράσει αποτελεσματικά, παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ σε καίριο χρονικά σημείο και μάλιστα να ανατρέψει την κατάσταση υπέρ του! Τελικά το τελικό ισόπαλο αποτέλεσμα δείχνει να τον αδικεί όπως εξελίχτηκαν τα πράγματα και με τον τρόπο που δέχτηκε τα γκολ.

Το στοιχείο εκείνο που συνηγορεί στην αισιόδοξη θεώρηση των πραγμάτων, αναφορικά με την τελική έκβαση αυτής της σεζόν, είναι αφενός το πολύ καλό αγωνιστικό πρόσωπο που δείχνει πλέον η ομάδα και η εμφανής βελτίωση που έχει επιδείξει σε σχέση με το μουδιασμένο ξεκίνημα στο φετινό πρωτάθλημα. Πέρα του γεγονότος ότι έχει την ποιότητα στο έμψυχο υλικό (την είχε όμως και άλλες φορές), εκείνο που πείθει ότι μπορεί να τα καταφέρει, είναι το ότι γίνεται πλέον εμφανής και φέρνει αποτελέσματα η δουλειά του προπονητικού τιμ και των παικτών και η βελτίωση είναι συνεχής παιχνίδι με παιχνίδι.

Επίσης κάτι άλλο που δεν πρέπει να μείνει απαρατήρητο και έχει τη δική του αξία, είναι το γεγονός ότι παρά τις πολλές και σημαντικές απουσίες λόγω τραυματισμών, τα κενά έχουν καλυφθεί με επιτυχία στον αγωνιστικό τομέα και οι απουσίες δεν έχουν στοιχίσει σχεδόν καθόλου. Αν δοθούν και επιπλέον ετοιμοπόλεμες λύσεις με τις προσθήκες του Ιανουαρίου, τότε οι επιλογές του προπονητή θα είναι περισσότερες και κατά συνέπεια το οπλοστάσιο της ομάδος πιο πλούσιο, ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί με επιτυχία στις δυσκολίες που επιφυλάσσει η συνέχεια.

Οπωσδήποτε και δεν γίνεται να είναι θετικά όλα τα αποτελέσματα στη συνέχεια, είναι αδύνατο και αφύσικο κάτι τέτοιο. Πιθανές αποτυχίες όμως δεν πρέπει να φέρουν την απογοήτευση και το άγχος που θα δημιουργήσει προβλήματα. Πολύ σωστά κυριαρχούν οι χαμηλοί τόνοι σε κάθε επίπεδο στην ομάδα και αυτό θα πρέπει να συνεχιστεί. Μόνο έτσι θα διατηρηθεί η ηρεμία στο αγωνιστικό τμήμα, που είναι απαραίτητη ώστε να κυλήσουν όλα ομαλά και χωρίς την αχρείαστη πίεση που δεν βοηθάει σε καμία περίπτωση.

Εδώ θα πρέπει να παίξει και ο κόσμος τον δικό του ευεργετικό ρόλο. Να είναι κοντά στην ομάδα κάθε στιγμή και με το χειροκρότημα και τον μοναδικό τρόπο που μόνο ο λαός του Παναιτωλικού ξέρει, να παροτρύνει την ομάδα του, να δίνει την απαραίτητη ώθηση στους ποδοσφαιριστές να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό. Άλλωστε η παρουσία του κόσμου στο Περιστέρι και όχι μόνο, ήταν σε αυτή την κατεύθυνση και άκρως εντυπωσιακή, κάτι που δεν πέρασε απαρατήρητο από κανέναν. Ας γεμίσει ξανά το «κλουβί» ο κόσμος από εδώ και πέρα και όλοι μαζί σε μία συνολική προσπάθεια, χωρίς πίεση και άγχος, ας εξαντλήσουν τις πιθανότητες που υπάρχουν ώστε η τρέχουσα σεζόν να αποδειχτεί η πιο πετυχημένη στην ιστορία του Παναιτωλικού.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος