Μουσικό Σχολείο Αγρινίου: Η διαδικασία εγγραφής και επιλογής μαθητών

Ενημέρωση του Σχολείου για τη διαδικασία

Για τη διαδικασία εγγραφής – επιλογής μαθητών ενημερώνει το Μουσικό Σχολείο Αγρινίου, για το σχολικό έτος 2021-2022. Αναλυτικά όσα αναφέρει η Διεύθυνση του Σχολείου:

  • Για την εγγραφή μαθητών στην Α΄ Τάξη του Μουσικού Γυμνασίου Αγρινίου για το σχολικό έτος 2021-2022, οι γονείς ή κηδεμόνες των αποφοίτων μαθητών Δημοτικών Σχολείων του Νομού Αιτωλοακαρνανίας, που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία επιλογής, πρέπει να υποβάλουν αίτηση στο Μουσικό Γυμνάσιο Αγρινίου κατά το χρονικό διάστημα από 10 έως 31 Μαΐου 2021 και ώρα 14:00.
  • Οι θεματικές ενότητες στις οποίες αξιολογούνται οι υποψήφιοι είναι: ρυθμός, ακουστική ικανότητα, φωνητική ικανότητα, διάκριση ηχοχρωμάτων και προαιρετικά ένα μουσικό όργανο (Ευρωπαϊκό ή παραδοσιακό) σε επίπεδο αντίστοιχο τουλάχιστον της κατωτέρας Σχολής.
    Είναι σημαντικό να τονισθεί, ότι οι υποψήφιοι μαθητές δεν είναι απαραίτητο να έχουν μουσικές γνώσεις. Εξετάζεται η ικανότητα μουσικής αντίληψης των μαθητών, οι οποίοι λαμβάνουν οδηγίες από την Επιτροπή Επιλογής για το κάθε μέρος της εξέτασης και για τη διαδικασία της.
  • Περισσότερες πληροφορίες για το Μουσικό Σχολείο (ωράριο λειτουργίας, διδασκόμενα μαθήματα, μεταφορά μαθητών, δραστηριότητες κλπ) μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του σχολείου http://gym-mous-agrin.ait.sch.gr ή τηλεφωνικά στο 2641053595 (εσωτ 1,2,3).
  • Η ΑΙΤΗΣΗ εκδήλωσης ενδιαφέροντος είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του σχολείου και αφού συμπληρωθεί με όλα τα στοιχεία στέλνεται ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚA στο email του σχολείου: [email protected] Η αίτησή σας θα πρωτοκολλείται άμεσα και ο γονιός-κηδεμόνας θα επικοινωνεί τηλεφωνικά, προκειμένου να του γνωστοποιείται ο αριθμός πρωτοκόλλου της αίτησης.
Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος