Μόνιμο Youth Pass 150 ευρώ στους νέους ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης

Τα άλλα δύο μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός για ΕΝΦΙΑ και δημόσιους υπαλλήλους

Τρία νέα μέτρα στήριξης για τους νέους, τους ιδιοκτήτες ακινήτων και τους εργαζόμενους στο Δημόσιο ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, την Κυριακή 7 Μαΐου. Η παρουσίαση των νέων μέτρων έγινε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, στο πλαίσιο συζήτησης που είχε εκεί ο κ. Μητσοτάκης με πολίτες κι εργαζόμενους. Ο Πρωθυπουργός τόνισε πως βασικός στόχος της ΝΔ είναι οι επενδύσεις, καθώς με τον τρόπο αυτό θα μειωθεί η ανεργία και θ’ αυξηθούν οι μισθοί.

Πρόσθεσε πως στόχος της ΝΔ είναι μέσα στην επόμενη τετραετία ο κατώτατος μισθός ν’ ανέβει στα 950 ευρώ και ο μέσος μισθός στα 1.500 ευρώ. Ταυτόχρονα, όπως είπε, ο σχεδιασμός της ΝΔ προσβλέπει στην αύξηση του ΑΕΠ κατά 3% ετησίως και την προσέγγιση των ευρωπαϊκών μέσων όρων στα εισοδήματα, τις επενδύσεις, το κοινωνικό κράτος.

Μόνιμο Youth Pass 150 ευρώ στους νέους

Το πρώτο μέτρο που παρουσίασε ο Πρωθυπουργός είναι το Youth Pass, δηλαδή η μονιμοποίηση του Freedom Pass. «Ενισχύουμε τους νέους μας, 18 και 19 ετών, με 150 ευρώ τον χρόνο, τα οποία θα μπορούν να δαπανήσουν σε ένα ταξίδι ή σε μια υπηρεσία πολιτισμού. Έτσι, ενισχύουμε παράλληλα και την ελληνική οικονομία, αφού τα χρήματα αυτά θα δαπανηθούν σε εγχώριες υπηρεσίες» εξήγησε ο κ. Μητσοτάκης σε ανάρτησή του.

«Κούρεμα» 10% στον ΕΝΦΙΑ για ασφαλισμένα σπίτια

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στους ιδιοκτήτες ακινήτων και τον ΕΝΦΙΑ. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, σημείωσε ότι «σήμερα είμαστε σε θέση να εξαγγείλουμε ακόμη μία παρέμβαση που σχετίζεται με τον ΕΝΦΙΑ και συνδέεται με τις πολιτικές μας για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και των φυσικών καταστροφών. Όποιο σπίτι ασφαλίζεται έναντι φυσικών καταστροφών θα έχει επιπλέον έκπτωση 10% στον ΕΝΦΙΑ».

Σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό, «με αυτόν τον τρόπο ενθαρρύνουμε τους συμπολίτες μας να ασφαλίσουν τα σπίτια τους, ώστε να υπάρχει ακόμα μεγαλύτερη κάλυψη απέναντι στις φυσικές καταστροφές».

Αναμόρφωση του μισθολογίου δημοσίων υπαλλήλων -Τι αλλάζει στο επίδομα τέκνου

Το τρίτο μέτρο που ανακοίνωσε αφορά στα μισθολόγια του Δημοσίου. «Θέλουμε να στηρίξουμε τις οικογένειες. Γι’ αυτό αυξάνουμε το αφορολόγητο κατά €1.000 για κάθε παιδί. Θα αυξήσουμε όμως και το επίδομα τέκνων του Δημοσίου, καθώς σήμερα δεν αυξάνεται αρκετά όσο αυξάνονται τα παιδιά μίας οικογένειας. Αυτό θα το αλλάξουμε» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Το μέτρο προβλέπει την αύξηση της οικογενειακής παροχής για όσους έχουν παιδιά από 1η Ιανουαρίου του 2024 ως εξής:

  • για ένα παιδί από 50 στα 70 ευρώ,
  • για δυο παιδιά από 70 στα 120 ευρώ,
  • για τρία παιδιά από 120 στα 170 ευρώ

Πληροφορίες: iefimerida.gr

Ακολουθήστε το agriniovoice.gr στο Google News.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος