Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024

Μητσοτάκης: Έκτακτη στήριξη τα Χριστούγεννα στους συνταξιούχους

Από τα έσοδα της επιβολής έκτακτης εισφοράς 33% στα υπερκέρδη των διυλιστηρίων

Κοινοποίηση

Στην επιβολή έκτακτης εισφοράς 33% στα υπερκέρδη των διυλιστηρίων αναφέρθηκε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στον REAL FM. Προανήγγειλε, μάλιστα, ότι τα έσοδα αυτά «θα στηρίξουν τον προϋπολογισμό και θα κατευθυνθούν τα Χριστούγεννα σε ευάλωτους πολίτες, όπως τους συνταξιούχους, ειδικά δε στους συνταξιούχους που δεν είδαν αύξηση από την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς».

Ο Πρωθυπουργός εξήγησε, ότι «η χώρα είχε τη δυνατότητα να επιβάλει έκτακτη φορολόγηση στα κέρδη των διυλιστηρίων για το 2022 και το 2023 και τώρα που έχουμε μια εικόνα για φέτος το ΥΠΟΙΚ πήρε αυτή την απόφαση που θεωρώ δίκαιη. Είναι κίνηση κοινωνικής δικαιοσύνης», είπε χαρακτηριστικά. Μια πρώτη εκτίμηση, όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης, είναι ότι είναι τα έσοδα από την εισφορά αυτή θα είναι κοντά στα 300 εκ. ευρώ.

Τμήμα Ειδήσεων
Τμήμα Ειδήσεωνhttps://agriniovoice.gr
Ειδησεογραφία με έμφαση στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Επικαιρότητα, Θέσεις Εργασίας, Παναιτωλικός, Μικρές Αγγελίες. Με την υποστήριξη της Εβδομαδιαίας Εφημερίδας της Αιτωλοακαρνανίας «Αναγγελία».
spot_img

Διαβάστε επίσης: