Η παράσταση «Οι μύθοι των αγαλμάτων» στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αγρινίου

Από 9 έως 13 Νοεμβρίου

Την παράσταση «Οι μύθοι των αγαλμάτων» της Ελένης Μαρσέλλου παρουσιάζει το Δη.Πε.Θε. Αγρινίου, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας. Λόγω ατυχήματος ενός ηθοποιού, οι προγραμματισμένες παραστάσεις από 19 έως 23 Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθούν στο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Αγρινίου από τις 9 έως 13 Νοεμβρίου 2022, ώρα 8.00 το βράδυ, με ελεύθερη είσοδο.

Σκηνοθεσία: Φρύνη Θετάκη.
Εικαστική επιμέλεια: Νίκος Βελτσίστας.
Φωτισμοί: Γιάννης Τσαμπός.
Βοηθός σκηνοθέτη: Αγάπη Παπαθανασιάδου.

Παίζουν οι: Γιάννης Νταής, Σάββας Βασιλειάδης, Φρύνη Θετάκη.

Διάρκεια παράστασης: 60’

Είσοδος ελεύθερη. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επικοινωνούν τις εργάσιμες ημέρες στα τηλέφωνα του θεάτρου 2641360606 και 2641360608, 9:00-13:00, για κρατήσεις θέσεων. Επειδή οι θέσεις είναι περιορισμένες, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Την ιδιαιτερότητα της παράστασης την καθορίζει ο περιορισμένος αριθμός θέσεων (20 ανά παράσταση).

Υπόθεση του έργου:

Μία κλοπή αγάλματος, μια προσπάθεια εξιχνίασής της και κάτι υπερφυσικό στην ατμόσφαιρα του Μουσείου. Κάτι, που «ξυπνά» τα αγάλματα από την πολύχρονη ακινησία τους και ζωντανεύει τις ψυχές αυτών που απεικονίζουν. Ήρωες και θεοί μας ταξιδεύουν στους αιτωλικούς μύθους, αλλά και οδηγούν τη ματιά μας στα εκθέματα του μουσείου, σιωπηλούς μάρτυρες της ζωής και των ταφικών εθίμων κάποιες χιλιετηρίδες πριν.

Κεντρικά πρόσωπα η Διηάνειρα, ο Μελέαγρος και ο Ηρακλής, που θυμούνται και μέσα από τους διαλόγους τους ζωντανεύουν επεισόδια της μυθολογίας, όπως το κυνήγι του Καλυδώνιου κάπρου, η πάλη του Ηρακλή με τον Αχελώο, η αρπαγή της Διηάνειρας από τον περατάρη του Εύηνου, τον Κένταυρο Νέσσο, και η εξόντωσή του από τον Ηρακλή με τα δηλητηριασμένα βέλη του, κάτι που θα οδηγήσει στο οδυνηρό τέλος του Ηρακλή. Τον ρόλο τους όμως έχουν και οι θεοί, όπως ο Δίας, η Άρτεμις, η Αφροδίτη, ο Έρωτας και αναφορές γίνονται και σε άλλους ήρωες και ηρωίδες, όπως ο Άγριος, ο ιδρυτής του Αγρινίου, η Αταλάντη, ο Όξυλος και άλλοι που συμμετέχουν στα παραπάνω επεισόδια. Από το μακρινό παρελθόν όλα αυτά τα πρόσωπα μας μεταφέρουν συναισθήματα, σκέψεις και κάποιες αντιλήψεις, που δείχνουν ότι ο άνθρωπος μέσα στους αιώνες είναι ίδιος.

Συνοδοιπόροι σ΄ αυτό το ταξίδι είναι ο Όμηρος, ο Σοφοκλής, ο Βακχυλίδης, ο Οβίδιος.

ΕΛΕΝΗ ΜΑΡΣΕΛΛΟΥ

Ακολουθήστε το agriniovoice.gr στο Google.

Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Ετικέτες