Η… χαραμάδα για το Μάϊο, αν τηρηθούν τα μέτρα τον Απρίλιο

Την συζήτηση περί άρσης των περιοριστικών μέτρων επιχειρεί να «κλείσει» προσωρινά η κυβέρνηση, φοβούμενη οπισθοχώρηση από τα σημερινά ενθαρρυντικά δεδομένα της μετάδοσης του κορωνοϊού.

Παρά το γεγονός ότι ορισμένες χώρες στην Ευρώπη ετοιμάζονται για την «επόμενη ημέρα» με την Δανία να έχει ήδη ανακοινώσει μέτρα άρσης του lockdown, η κυβέρνηση και οι ειδικοί στην Αθήνα, φοβούνται ότι η ανακύκλωση μιας τέτοιας συζήτησης θα οδηγήσει σε χαλάρωση των προφυλάξεων και σε δεύτερο κύμα μετάδοσης της ασθένειας.

Αυτό δεν σημαίνει ότι η Ελλάδα, που είναι συγκριτικά σε πολύ καλύτερη θέση από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, δεν μελετά σχέδιο σταδιακής αποκατάστασης της κανονικότητας. Κάτι τέτοιο έχει ήδη προσδιοριστεί χρονικά για το τέλος Απριλίου, όπως είχε και ο Ηλίας Μόσιαλος, ώστε να αρχίσει να διαφαίνεται φως στο τούνελ από τον Μάιο και σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα.

Ωστόσο, σύμφωνα με το iefimerida.gr, οι φόβοι ενόψει του Πάσχα και τις παραδοσιακής εξόδου, παραμένουν ισχυροί. Παρ’ ότι η κυβέρνηση έχει διαμηνύσει σε όλους τους τόνους ότι το φετινό Πάσχα θα είναι διαφορετικό χωρίς μετακινήσεις, οι ειδικοί φοβούνται προσπάθειες από ορισμένους -έστω λίγους- να «σπάσουν» την καραντίνα. Αυτό όμως που φοβίζει περισσότερο είναι ο κίνδυνος μιας τυχόν ευρύτερης μετάδοσης του κορωνοϊού, γεγονός που μαθηματικά σχεδόν θα υπονομεύσει την όλη προσπάθεια που έχει καταβληθεί και θα φέρει τη χώρα εβδομάδες πίσω.

Έτσι, σήμερα τον ρόλο του «πυροσβέστη» στις σχετικές προσδοκίες και χαλιναγώγησης των σχετικών συζητήσεων ανέλαβαν από κοινού τόσο ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας, όσο και ο υφυπουργός Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς.

Πέτσας: Χαραμάδα για το Μάιο, αν τηρήσουμε τα μέτρα το Πάσχα

Ιδιαίτερη αναφορά στην τήρηση των μέτρων τον Απρίλιο έκανε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. «Έχουμε δώσει παράταση στα περιοριστικά μέτρα μέχρι 27 Απριλίου και αν τα τηρήσουμε όπως κάναμε μέχρι τώρα, ναι, θα μπορέσει να υπάρξει μία χαραμάδα από την οποία θα μπει λίγο φως, ώστε ο Απρίλιος να είναι η αφετηρία από την οποία θα χτίσουμε ένα καλύτερο αύριο από το Μάιο», δήλωσε ο κ. Πέτσας μιλώντας στην ΕΡΤ.

Επισήμανε ότι προκρίθηκε η λύση να επεκταθούν τα περιοριστικά μέτρα για τρεις εβδομάδες και ταυτόχρονα να εστιάσουν στους ελέγχους εκεί που από τα στοιχεία της αστυνομίας υπάρχουν ή έχουν παρατηρηθεί παραβατικές συμπεριφορές. «Αυτό θα κάνουμε τις επόμενες ημέρες και πιστεύουμε ότι θα μπορέσουμε να ελέγξουμε καλύτερα την κατάσταση. Το μόνο μέτρο το οποίο θα παρθεί τις επόμενες ημέρες είναι μια αυστηροποίηση των προστίμων γι’ αυτούς οι οποίοι έχουν παραβατική συμπεριφορά και είναι υπότροποι. Επίσης, θα υπάρχει έλεγχος στις εθνικές οδούς, αλλά και στις παλαιές εθνικές οδούς, προκειμένου να μην παρατηρηθεί κάποια μαζική προσπάθεια παραβίασης των περιορισμών» είπε.

Στο ίδιος μήκος κύματος κινήθηκε και ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, ο οποίος στέλνοντας αυστηρό μήνυμα σε όσους σκέφτονται να σπάσουν τα περιοριστικά μέτρα για το Πάσχα είπε ότι «όποιος ξεκινήσει για Πάσχα στο χωριό, θα βρει μπροστά του την Αστυνομία».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ