Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024

Μεσολόγγι: Τι οδήγησε στην «εκτόξευση» κρουσμάτων

Κοινοποίηση

«Υπήρξε συνωστισμός το Πάσχα και σε μπαρ και σε μαγαζιά και σε εκκλησίες»

Κλιμάκια του ΕΟΔΥ πραγματοποίησαν rapid test στο επιδημιολογικά «κόκκινο» Μεσολόγγι. Μέσα σε μόλις μια εβδομάδα τα ενεργά κρούσματα στην περιοχή πενταπλασιάστηκαν κι έφτασαν τα 233, ενώ όλο και περισσότερα τεστ βγαίνουν θετικά. «Υπήρξε συνωστισμός το Πάσχα και σε μπαρ και σε μαγαζιά και σε εκκλησίες» αναφέρει κάτοικος. Στο νοσοκομείο του Μεσολογγίου έγιναν το Σάββατο 6 εισαγωγές περιστατικών κορωνοϊού. Την Κυριακή τα μισά σχεδόν pcr που έχουν σταλεί σε Αθήνα και Πάτρα μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί θετικά»

«Έχουμε φτάσει σε σημείο να κάνουμε 10πλάσια τεστ σε ότι κάναμε πριν 15, 20 μέρες. Ο αριθμός των θετικών έχει αυξηθεί σε ένα βαθμό που αν δεν προσέξουμε τώρα, θα αυξηθεί τις επόμενες ημέρες περισσότερο» αναφέρει ο Γιώργος Στεφανάτος, οδηγός ΕΟΔΥ.

Κλειστά τα σχολεία του Δήμου

Λόγω του αυξημένου αριθμού ενεργών κρουσμάτων, με απόφαση της Δημοτικής Αρχής, όλα τα σχολεία στο Μεσολόγγι, θα παραμείνουν κλειστά έως την Τετάρτη. «Για τρεις μέρες να μην ανοίξουν τα σχολεία για να γίνει επανεξέταση κιι έχουμε καλύτερη εικόνα» δήλωσε ο Δήμαρχος Κώστας Λυρός.

«Αρκετοί εκπαιδευτικοί και μαθητές από το Δήμο Μεσολογγίου είναι θετικοί κι επίσης αρκετοί βρίσκονται σε καραντίνα γιατί ήρθαν σε επαφή με κρούσμα. Υπάρχουν σχολικές μονάδες που οι καθαρίστριες νοσούν και υπάρχει και πρόβλημα καθαριότητας» αναφέρει ο Αναστάσιος Σκαρμούτσος, Εκπρόσωπος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσολογγίου

«Στην εκπαιδευτική κοινότητα θρηνούμε δύο θύματα στην περιοχή μας και μάλιστα είναι μια τραγική κατάσταση γιατί ήταν πολύτεκνοι, ήταν ένα ζευγάρι και αφήνουν πίσω τους  παιδιά. Καταλαβαίνετε ότι εμάς μας άφησε έντονα τα σημάδια της η πανδημία» επισημαίνει ο Πρόεδρος Ά ΕΛΜΕ Μεσολογγίου Κωνσταντίνος Κατσαρός.

Οι λόγοι που έγινε η έξαρση των κρουσμάτων

Σύμφωνα με το ΣΚΑΙ, τρεις είναι οι καθοριστικοί παράγοντες που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην αύξηση των των κρουσμάτων σε Αιτωλικό και Μεσολόγγι Αιτωλοακαρνανίας. Ο πρώτος ήταν κάποια υπαίθρια κορωνοπάρτι που έλαβαν χώρα το προηγούμενο διάστημα με την συμμετοχή δεκάδων νεαρών, ένας δεύτερος είναι οι αρνητές του κορωνοϊού, οι οποίοι δεν τηρούσαν κανένα μέτρο προφύλαξης και φυσικά δεν προχώρησαν σε εμβολιασμό. Ένας τρίτος παράγοντας ήταν ότι κάποιοι ιερείς σε ναούς τη περιοχής ζητούσαν από τους πιστούς να μην φορούν μάσκες, ενώ μπαίνουν στις εκκλησίες. 

«Δεν είναι τυχαίο ότι πολλοί ιερείς σήμερα είναι θετικοί, πολλοί άνθρωποι του περιβάλλοντος είναι θετικοί και από τα στοιχεία τα δεδομένα όλοι γύρω από αυτό το χώρο είναι πάρα πολλοί θετικοί στην πανδημία» σχολιάζει ο Αναπληρωτής Διοικητής Γ.Ν. Αιτωλοακαρνανίας Παναγιώτης Παπαδόπουλος.

«Ήταν φουλ οι εκκλησίες, γεμάτες. Ερχόταν ο κόσμος μέχρι εδώ με τη μάσκα και ύστερα την πετάγανε» περιγράφει κάτοικος.

Τμήμα Ειδήσεων
Τμήμα Ειδήσεωνhttps://agriniovoice.gr
Ειδησεογραφία με έμφαση στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Επικαιρότητα, Θέσεις Εργασίας, Παναιτωλικός, Μικρές Αγγελίες. Με την υποστήριξη της Εβδομαδιαίας Εφημερίδας της Αιτωλοακαρνανίας «Αναγγελία».
spot_img

Διαβάστε επίσης: