Μεσολόγγι: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία κατάθεσης προτάσεων Ονοματοθεσίας

Μεγάλη η συμμετοχή στη διαδικασία

Ολοκληρώθηκε την Δευτέρα 15 Μαρτίου η διαδικασία συγκέντρωσης προτάσεων δημοτών, για την ονοματοθεσία οδών και δημόσιων χώρων στον Δήμο Μεσολογγίου. Οι προτάσεις κατατέθηκαν στην Επιτροπή Ονοματοθεσίας που συστάθηκε πριν ένα μήνα περίπου με πρωτοβουλία του Δημάρχου Κώστα Λύρου, προκειμένου να καταγραφούν για πρώτη φορά μέσα σε μια ανοικτή και δημόσια διαβούλευση, οι απόψεις των ίδιων των τοπικών κοινωνιών του Δήμου, για την ονομασία δημόσιων χώρων και οδών που έως σήμερα παραμένουν ανώνυμοι.

Το ενδιαφέρον ήταν ιδιαίτερα μεγάλο, ενώ μέσα απ’ τις προτάσεις που συγκεντρώθηκαν, αναδεικνύονται ιστορικές, πολιτισμικές και κοινωνικές πτυχές που έως σήμερα δεν έτυχαν ευρύτερης αναγνώρισης.

Η Επιτροπή, αποτελούμενη από τις κυρίες Ελένη Πλακίδα και Ελένη Σπίνουλα Ζαβιτσανάκη, και τους κ.κ. Παναγιώτη Μυλωνά, Ιωάννη Μακρή και τον Πρόεδρο του Πνευματικού Κέντρου Μεσολογγίου Γεώργιο Σωτηρακόπουλο, ευχαριστεί θερμά όλους για την συμμετοχή και το ενδιαφέρον. Έως το τέλος της εβδομάδας έχει προγραμματισθεί η δεύτερη συνεδρίαση με σκοπό την συζήτηση κι επεξεργασία των προτάσεων που έχουν υποβληθεί κι αμέσως μετά θ’ ακολουθηθούν τα προβλεπόμενα από τη νομοθεσία έως την τελική ονοματοθεσία.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος