ΕΚΘΕΣΗ: «Μεσολόγγι και Λόρδος Βύρων» έως 31 Αυγούστου

Το Σάββατο 20 Απριλίου στις 19:00 στην Πινακοθήκη Τέχνης Μοσχανδρέου θα γίνουν τα εγκαίνια της νέας εικαστικής διαδρομής με νέο θέμα «Μεσολόγγι και Λόρδος Βύρων». Η νέα αυτή διαδρομή που θα συμμετέχουν επτά αίθουσες τέχνης των Αθηνών με τους ζωγράφους – συνεργάτες τους ξεκινά με την συνεργασία της «Καπλανών».

Σ’ αυτή την έκθεση τιμητική είναι και η συμμετοχή του μεγάλου Έλληνα ζωγράφου κου Αλέκου Φασιανού.

Στην έκθεση συμμετέχουν οι ζωγράφοι: Δημήτρης Αναστασίου, Λεωνίδας Γκέλος, Σταμάτης Ζέρβας, Βασίλης Καρακατσάνης, Ιωάννα Καφίδα, Δημήτρης Κρέτσης, Βασίλης Λιαούρης, Κατερίνα Μητσιάλη, Γιάννης Μπρούζος, Γεύσω Παπαδάκη, Ηλίας Παπανικολάου, Θανάσης Ραχούτης, Γιώργος Σαλταφέρος, Αντώνης Σμυρνιός, Νικολέττα Τζάνε, Άννα Τσαλάγκα, Αλέκος Φασιανός, Βιργινία Φιλιππούση, Αγάπη Χατζή και το Εργαστήριο Γλυπτικής του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (Φλώρινας), με δύο τελειόφοιτες γλύπτριες: την Ερμιόνη Αρνίδου και την Παναγιώτα Θεοφιλοπούλου.

Στις 18 Δεκεμβρίου 2013 στο Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών (Πλ. Κλαυθμώνος) με πρωτοβουλία του Δημάρχου Παναγιώτη Κατσούλη και την συνεργασία της Πινακοθήκης Μοσχανδρέου ξεκινά η προβολή της πόλης με θέμα: «Γνωρίστε τώρα το Μεσολόγγι μέσα από την Τέχνη» και θα παρουσιασθεί σε πολλές δημοτικές Πινακοθήκες της χώρας με την συλλογή που έχει δημιουργηθεί από τις εκθέσεις που έγιναν την τελευταία εξαετία στο Μεσολόγγι.

Η διάρκεια της έκθεσης «Μεσολόγγι και Λόρδος Βύρων» που γίνεται στους χώρους της Πινακοθήκης Μοσχανδρέου (έναντι του Ιερού Ναού Αγίου Σπυρίδωνος στο Μεσολόγγι), θα είναι από τις 20 Απριλίου έως τις 31 Αυγούστου. Ημέρες και ώρες λειτουργίας της: Σάββατο και Κυριακή: 11.00 – 13.00.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος