Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Μέσα από τις δυσκολίες να βγει πιο δυνατός

Κοινοποίηση

Ο Γ. Τσιρώνης γράφει για τη συντριβή του Παναιτωλικού στη Θεσσαλονίκη και το αποδεκατισμένο ρόστερ λόγω τραυματισμών

Αποδεκατισμένος ο Παναιτωλικός, μετά την εντός έδρας ήττα από τον ΟΦΗ γνώρισε τη συντριβή από τον Άρη στη Θεσσαλονίκη και σα να μην έφτανε αυτό έχασε με σοβαρό τραυματισμό και τον Βαρόνε. Πλέον μετράει μείον εφτά ποδοσφαιριστές λόγω τραυματισμών από όσους είχε στη δύναμή του στο ξεκίνημα της σεζόν και αν προσθέσουμε και τον μεταγραφέντα στην Εστεγκάλ του Ιράν Ζεστέντ, ο αριθμός ανεβαίνει στους μείον οχτώ. Η συνέχεια, με αυτά τα δεδομένα, φαντάζει εξαιρετικά δύσκολη και ο προβληματισμός για την κατάσταση της ομάδας είναι μεγάλος.

Από τους απόντες στα τελευταία ματς λόγω τραυματισμού, δεν αναμένεται άμεσα κάποια επιστροφή. Αυτό δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα καθώς όλοι τους είναι ποδοσφαιριστές σημαντικοί για το παιχνίδι της ομάδας. Πλέον ο προπονητής έχει μπροστά του την πρόκληση και συνάμα αναγκαιότητα να βρει λύσεις με όσους έχουν απομείνει στη διάθεσή του. Κάτι που φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο αφού του λείπουν οι περισσότεροι οργανωτικοί, αλλά και ποδοσφαιριστές όπως ο Βαρόνε και οι τρεις μπακ που η συμβολή τους στο ανασταλτικό κομμάτι θα ήταν επίσης σημαντική.

Ο ίδιος επισήμανε μετά τον αγώνα με τον Άρη πως η ομάδα πρέπει να αλλάξει εικόνα γιατί μπορεί. Ειδικά τόνισε ότι εκείνο που πρέπει να αλλάξει άμεσα είναι η διαχείριση αποφάσεων όταν υπάρχει πίεση. Όμως πως μπορεί να γίνει αυτό όταν ο ίδιος αποδέχεται ότι λείπουν οι παίκτες με την προσωπικότητα να διαχειρίζονται καταστάσεις; Σίγουρα μια αρχή μπορεί να γίνει με την αλλαγή νοοτροπίας όπως τόνισε, όμως πόσο γρήγορα είναι εφικτό να επιτευχθεί κάτι τέτοιο και φτάνει από μόνο του να αλλάξει την εικόνα σε τέτοιο βαθμό ώστε να είναι σε θέση ο Παναιτωλικός να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα;

Νέες προσθήκες μέχρι τον Ιανουάριο δεν μπορεί να γίνουν. Αν και φρόνιμο θα ήταν η διοίκηση από τώρα να δρομολογήσει τις εξελίξεις σε αυτό το κομμάτι. Συνεπώς η ομάδα καλείται να ανέβει έναν γολγοθά στη συνέχεια και κόντρα σε όλα τα δεδομένα να ανταπεξέλθει επαρκώς στις δυσκολίες και τις προκλήσεις, Ίσως ήρθε η στιγμή να πάρουν τις ευκαιρίες τους οι μικροί και να αποδείξουν ότι μπορούν να βοηθήσουν. Άλλωστε δεν υπάρχουν και πολλές επιλογές.

Όπως και να’χει τώρα είναι που πρέπει να στηριχθεί και η ομάδα και ο προπονητής. Στα δύσκολα είναι που πρέπει να βάλουν όλοι πλάτη. Το τεχνικό τιμ με τη δουλειά του να βελτιώσει την αγωνιστική εικόνα, η διοίκηση όταν έρθει η ώρα να κάνει το δικό της καθήκον και να ενισχύσει δραστικά με προσθήκες το έμψυχο υλικό, οι φίλαθλοι και οπαδοί να σταθούν στο πλευρό της και να δώσουν το δικό τους στίγμα στηρίζοντας με την παρουσία τους στην κερκίδα και να εμψυχώσουν την όλη προσπάθεια.

Ο Παναιτωλικός άφησε καλές εντυπώσεις στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος και μπορεί να το κάνει και στη συνέχεια. Αρκεί να γίνουν αυτά που πρέπει από όλους και ο καθένας από τη μεριά του να κάνει εκείνο που επιτάσουν οι στιγμές. Το πρωτάθλημα έχει ακόμη πολύ δρόμο και στη διάρκειά του πολλά μπορούν να βελτιωθούν. Υπάρχουν άλλωστε τα παραδείγματα και πολλά πρόσφατα, από ομάδες που κατάφεραν μέσα στην πορεία του πρωταθλήματος να αλλάξουν την εικόνα τους και κατά συνέπεια τη μοίρα τους. Το ίδιο πρέπει να κάνει και ο Παναιτωλικός. Να βγει μέσα από τις δυσκολίες και τις αναποδιές ακόμη πιο δυνατός, ακόμη πιο συμπαγής σε όλα τα επίπεδα.

Ακολουθήστε το agriniovoice.gr στο Google News.

Γιάννης Τσιρώνης
Γιάννης Τσιρώνης
Ασχολείται αρκετά χρόνια με το αθλητικό ρεπορτάζ και έχει συνεργαστεί με όλες σχεδόν τις αθλητικές εφημερίδες στο νομό Αιτωλ/νίας καθώς και με άλλα τοπικά μέσα (πολιτικές εφημερίδες - ραδιόφωνα - ιστοσελίδες). Επίσης έχει διατελέσει ανταποκριτής σε πολλές αθηναϊκές αθλητικές εφημερίδες και ιστοσελίδες.
spot_img

Διαβάστε επίσης: