Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024

Μέλος της Διεπιστημονικής Συμβουλευτικής Επιτροπής του CRETE VALLEY ο Δημητρογιάννης

Ένα από τα μεγαλύτερα και καινοτόμα ερευνητικά έργα της Ευρώπης για την Ενέργεια

Κοινοποίηση

Μέλος της Διεπιστημονικής Συμβουλευτικής Επιτροπής του CRETE VALLEY ορίστηκε ο Περιφερειακός Σύμβουλος Λάμπρος Δημητρογιάννης, αποδεχόμενος την πρόταση της Διάσκεψης Παράκτιων Περιοχών της Ευρώπης, καθώς και της Διαμεσογειακής Επιτροπής. Το CRETE VALLEY πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα και πιο καινοτόμα ερευνητικά έργα της Ευρώπης για την Ενέργεια.

Εναι ένα project που αποσκοπεί στην κάλυψη των ενεργειακών αναγκών της Κρήτης με φθηνό κόστος και με τη χρήση νέων μορφών ενέργειας, όπως το υδρογόνο και το βιομεθάνιο. Χρηματοδοτούμενο εξ’ολοκλήρου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενσωματώνει τεχνολογίες πληροφορικής, ψηφιακά εργαλεία, διαδικασίες κοινωνικής καινοτομίας και νέα επιχειρηματικά μοντέλα, ώστε να καλύπτει ταυτόχρονα διαφορετικές γεωγραφικές ανάγκες. Η σημασία του έργου είναι τεράστιας σημασίας, καθώς συνεργάζονται για την υλοποίησή του 41 Ευρωπαϊκοί επιστημονικοί, οικονομικοί και θεσμικοί φορείς.

Η συμβολή του κ. Δημητρογιάννη και της Διεπιστημονικής Επιτροπής, καταξιωμένα όλα μέλη στους τομείς τους, θα είναι η συνδρομή γνώσης και εμπειρίας, αλλά και η καθοδήγηση σε συγκεκριμένους τομείς, ώστε να επιτευχθεί σύντομα και επαρκώς το πρωτοπόρο αυτό έργο.

Η πρόσκληση και η συμμετοχή του κ. Δημητρογιάννη προήλθε τόσο από τα στελέχη των παραπάνω διεθνών οργανισμών, που αντιπροσωπεύουν πάνω από 200 εκ. πολίτες, τα οποία και αναγνώρισαν το σημαντικό έργο του κ. Δημητρογιάννη στον τομέα της ενέργειας τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και από τον Αντιπρόεδρο της Διαμεσογειακής Επιτροπής Φωκίωνα Ζαΐμη, αρμόδιο για θέματα εδαφικής συνεργασίας, θαλάσσιων μεταφορών και αναπτυξιακών στρατηγικών για τη Μεσόγειο.

Τμήμα Ειδήσεων
Τμήμα Ειδήσεωνhttps://agriniovoice.gr
Ειδησεογραφία με έμφαση στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Επικαιρότητα, Θέσεις Εργασίας, Παναιτωλικός, Μικρές Αγγελίες. Με την υποστήριξη της Εβδομαδιαίας Εφημερίδας της Αιτωλοακαρνανίας «Αναγγελία».
spot_img

Διαβάστε επίσης: