Με Ζουγανέλη, Πλούταρχο και Θεοφάνους το πρόγραμμα εκδηλώσεων του Δήμου Μεσολογγίου το καλοκαίρι

Πάνω από 45 αξιόλογες εκδηλώσεις και δράσεις σε όλο τον Δήμο

«Πλούσιο» σε εκδηλώσεις είναι το φετινό πρόγραμμα των καλοκαιρινών εκδηλώσεων που οργανώνει ο Δήμος Μεσολογγίου με τίτλο «Καλοκαίρι 2022: Όλος ο Δήμος μια μεγάλη γιορτή & μια αγκαλιά πολιτισμού». Δύο μεγάλες συναυλίες θα λάβουν χώρα στο Μεσολόγγι με αναγνωρισμένους καλλιτέχνες, την Ελεονώρα Ζουγανέλη στις 31 Ιουλίου και στις 27 Αυγούστου με τους Γιάννη Πλούταρχο & Γιώργο Κοκοσαίο. Τα «Νεώρια 2022», ένας θεσμός που ξεκίνησε πέρσι, σε συνεργασία με την Εφορία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας, για ν’ αναδείξει το αρχαιότερο καλά σωζόμενο ναυπηγείο στον αρχαιολογικό χώρο των Οινιαδών, θα φιλοξενήσει συναυλία του Γιώργου Θεοφάνους.

Για την επέτειο των 200 ετών από την Μικρασιατική καταστροφή ο Δήμος ετοίμασε και θα παρουσιάσει την θαυμάσια εκδήλωση μουσικής και θεάτρου με τίτλο «Σμύρνη», ενώ στο λιμάνι του Μεσολογγίου η Φιλαρμονική ορχήστρα του Δήμου «Χρ. Καψάλης» θα παρουσιάσει μια υπέροχη συναυλία.

Με την Εφορία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας και με το Υπουργείο Πολιτισμού διοργανώνεται επίσης συναυλία στον Αρχαιολογικό χώρο της Πλευρώνας με το συγκρότημα «en cardia». Σε συνεργασία με την Περιφέρεια, στον ίδιο χώρο, θα δοθεί συναυλία με τον Παντελή Θαλασσινό και οι νύχτες φεγγαριού στο Λιμάνι Μεσολογγίου, ανήμερα της Πανσελήνου, την 13η Ιουλίου.

Δυναμικό «παρών» θα δώσουν η Ορχήστρα και χορωδία 120 μουσικών από το Μπέμλιγκεν της Γερμανίας στον αύλειο χώρο του Μουσείου Τρικούπη, η Συμφωνική Ορχήστρα της Λειψίας στο εμβληματικό Ξενοκράτειο Αρχαιολογικό Μουσείο και η Θεατρική παράσταση αρχαίου θεάτρου του Πανεπιστημίου του Kansas των ΗΠΑ στη Κατοχή .

Σε συνεργασία με το Ιστορικό Μουσείο «Διέξοδος» και το Ναυτικό Όμιλο Μεσολογγίου θα γίνουν οι καθιερωμένες κι εμπλουτισμένες εκδηλώσεις με ιστιοπλοϊκή διαδρομή στο νησί Κάλαμος, την 23η Ιουλίου 2022.

Το 2ο Πολιτιστικό Φεστιβάλ του ΚΑΠΗ με 3ήμερες δράσεις στην αυλαία των εκδηλώσεων όπως και η πρωτότυπη «Θερινή εκστρατεία ανάγνωσης και δημιουργίας» που θα λάβει χώρα στη «Βάλβειο» Βιβλιοθήκη σε μια προσπάθεια να μυήσει το κοινό στη μαγεία της γνώσης που αναδιαμορφώνει και εξελίσσει το νου.

Διοργανώνεται επίσης η 1η «γιορτή Οίνου», όπου θ’ ακολουθήσουν κι άλλες εκδηλώσεις γευσιγνωσίας τον Σεπτέμβριο.

Παράλληλα μια σειρά από πολυθεματικές εκδηλώσεις αναμένεται να συμπληρώσουν το καλοκαιρινό πρόγραμμα, όπως ο ποδηλατικός αγώνας mountain bike, το ιστιοπλοϊκό ράλι Ιονίου, ενώ από φέτος καθιερώνονται οι «αναμνηστικές βραδιές» για τους αποφοίτους των Λυκείων του Δήμου, ως ελάχιστο δείγμα αναγνώρισης της προσπάθειας και του αγώνα των μαθητών για την κατάκτηση της γνώσης.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα δοθεί στη δημοσιότητα τις επόμενες ημέρες.

Ακολουθήστε το agriniovoice.gr στο Google News.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος