Επίσκεψη στα γραφεία της “Αναγγελίας” πραγματοποίησαν το πρωί της Τετάρτης (6/4/2016) μαθητές της Β΄ Τάξης του 16ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου. Ήθελαν να μάθουν την διαδικασία παραγωγής της εφημερίδας.

Με πρωτοβουλία των δασκάλων τους περίπου 50 μαθητές παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον όσα είχε να τους πει ο εκδότης της Εφημερίδας Παντελής Φλωρόπουλος. Τους μίλησε για την διαδικασία δημιουργίας, συγγραφής, σελιδοποίησης κι εκτύπωσης ενός εντύπου και ειδικότερα μίας εφημερίδας.

Στη συνέχεια οι μαθητές έκαναν διάφορες κι ενδιαφέρουσες ερωτήσεις προς τον εκδότη, μεταξύ των οποίων για το “πώς φτάνει στα χέρια του αναγνώστη και στο περίπτερο η εφημερίδα”, για το “πώς ο δημοσιογράφος μαθαίνει τις ειδήσεις”, το “πώς πάει η εφημερίδα στο τυπογραφείο” και “πώς μπαίνουν οι εικόνες και τα σκίτσα στην εφημερίδα”. Ο κ. Φλωρόπουλος απάντησε αναλυτικά σε όλες τις ερωτήσεις, ενώ, κλείνοντας, σημείωσε ότι “η εφημερίδα είναι ιδιαίτερα σημαντική για μια τοπική κοινωνία, επειδή είναι η φωνή της πόλης, το βήμα της έκφρασής της”. Είπε ότι στην Φινλανδία ο Τοπικός Τύπος διδάσκεται στα σχολεία και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα η χώρα αυτή να έχει πολίτες που διαβάζουν εφημερίδες και βιβλία σε ποσοστό 62%, ενώ στην Ελλάδα η αναγνωσιμότητα καταγράφεται στο 11,5%…

Στο τέλος της συζήτησης αρκετά παιδιά είπαν ότι θέλουν ν’ ακολουθήσουν το επάγγελμα της δημοσιογραφίας, όταν μεγαλώσουν και ο εκδότης της “Αναγγελίας” τους είπε ότι “είναι καλό να μάθετε να γράφετε καλά, να εκφράζετε αρμονικά τις σκέψεις και τα αισθήματά σας, ακόμα και αν δεν γίνετε δημοσιογράφοι”.

Τους μαθητές συνόδεψαν η Παρασκευή Γεροδήμου, η Νανά Τριανταφύλλου, η Κυριακή Θωΐδου, ο Χρήστος Πατερέκας και ο Φώτης Κορδάτος, δάσκαλοι του σχολείου, οι οποίοι ευχαρίστησαν ιδιαίτερα τον εκδότη και τους εργαζομένους της “Αναγγελίας” για τη φιλοξενία και για την ενημερωτική συζήτηση που έγινε.

Την ώρα που τα παιδιά ήταν στον χώρο της εφημερίδας ένα περιστέρι μπήκε στο Γραφείο και φτερούγιζε. Το γεγονός έδωσε χαρά, ήταν σαν ένα ωραίο μήνυμα που το χάρηκαν όλοι.

Οι μαθητές, αφού ευχαρίστησαν με μια φωνή τον κ. Φλωρόπουλο, παρέλαβαν ως δώρα του εκδότη από ένα αντίτυπο της Εφημερίδας και από ένα αντίτυπο του παραμυθιού “Ένας ποντικός και μία γάτα” που έχει γράψει από το 1985 ακόμα ο ίδιος ο Παντελής Φλωρόπουλος κι έχει εικονογραφήσει ο Αγρινιώτης σκιτσογράφος Χρήστος Παπανίκος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ