Μαρουσάκης: «Διπλό το νέο κύμα κακοκαιρίας από την Παρασκευή» (VIDEO)

Ο καιρός θα έχει ως κύριο χαρακτηριστικό του τις έντονες βροχοπτώσεις από τα δυτικά

Για το νέο κύμα κακοκαιρίας που χτυπά την Ελλάδα μίλησε ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης λέγοντας ότι θα είναι διπλό με το πρώτο να χτυπά Παρασκευή προς Σάββατο και το δεύτερο την Κυριακή. Σύμφωνα με τον κ. Μαρουσάκη «και η άλλη εβδομάδα θα κινηθεί σε αυτό το πλαίσιο με διαδοχικά βαρομετρικά χαμηλά είτε από τη Μεσόγειο είτε από τη δυτική Ευρώπη». Ο καιρός θα έχει ως κύριο χαρακτηριστικό του τις έντονες βροχοπτώσεις από τα δυτικά καθώς διαδοχικά χαμηλά βαρομετρικά από την κεντρική Μεσόγειο θα κινούνται ανατολικότερα.

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης έκανε λόγο για «παρέλαση βαρομετρικών χαμηλών μέχρι το τέλος της εβδομάδας που σημαίνει ότι ο άστατος καιρός θα συνεχιστεί με τα μεγαλύτερα ύψη βροχής να πέφτουν σε Ιόνιο, ηπειρωτικά, και νησιά του ανατολικού και βορειοανατολικού Αιγαίου μέχρι την Κυριακή».

Όσον αφορά τον καιρό της Αττικής για σήμερα Τρίτη ο Κλέαρχος Μαρουσάκης είπε ότι «η μέρα ξεκινά με τοπικές βροχές με περάσματα καταιγίδων στα νότια».

Για τον καιρό της Τετάρτης είπε ότι αρχίζει να περιορίζεται το κύμα κακοκαιρίας από την οροσειρά της Πίνδου και πιο ανατολικά ενώ την Πέμπτη υποχωρεί το κύμα βροχοπτώσεων με πτώση θερμοκρασίας.

Ακολουθήστε το agriniovoice.gr στο Google News.

Πηγή: CNN

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος