Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

«Λωξάντρα» με την Άννα Βαγενά στο ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου

Κοινοποίηση

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Αγρινίου φιλοξενεί και παρουσιάζει την παράσταση «Λωξάντρα» με την Άννα Βαγενά, την Κυριακή 16 Οκτωβρίου στις 19:30, στην Αίθουσα του Δημοτικού θεάτρου.

Η Άννα Βαγενά διασκεύασε το μυθιστόρημα της Μαρίας Ιορδανίδου «Λωξάντρα» (Εκδ. ΕΣΤΙΑ) και το παρουσιάζει η ίδια, σ’ έναν συγκλονιστικό μονόλογο διάρκειας 2 ωρών. Πρόκειται για ένα από τα πιο αγαπημένα βιβλία της ελληνικής λογοτεχνίας.

Λίγα λόγια για το έργο:

Η Λωξάντρα έζησε στην Κωνσταντινούπολη από το 1824 που γεννήθηκε, έως το 1914 που πέθανε. Μέσα από την ζωή της, βλέπουμε στην παράσταση, το ήθος και τον πολιτισμό των Ρωμιών της Πόλης, τότε που κυριαρχούσαν σ’ αυτήν. Είναι ένα ύμνος στην Πόλη των πόλεων, την Κωνσταντινούπολη, αλλά και στη χαρά της ζωής και στη δύναμη της γυναίκας. Ένα γοητευτικό ταξίδι στην κοσμοπολίτικη Πόλη της καρδιάς μας, εκεί όπου έσμιγε η Δύση με την Ανατολή και οι λαοί συμβίωναν ειρηνικά.

Η παράσταση παίζεται σ’ ένα πλούσιο σκηνικό, που παρουσιάζει το σπιτικό της Λωξάντρας, με έπιπλα και αντικείμενα αντίκες, σαν ένα μικρό λαογραφικό μουσείο. Οι μουσικές και τα τραγούδια, είναι επιλεγμένα από τον Μουσικολόγο Καθηγητής Πανεπιστημίου Λάμπρο Λιάβα, γνωστό από την εκπομπή της τηλεόρασης «Το αλάτι της γης», και μας μεταφέρουν όλο το μουσικό κλίμα της εποχής.

Κρατήσεις εισιτηρίων:

Τις εργάσιμες ημέρες στο τηλέφωνο: 26410 21158 από τις 9.00 π.μ – 13.00 μ.μ.
Η προπώληση εισιτηρίων θα ξεκινήσει από την Παρασκευή 14-10-2016.
Ώρες Ταμείου:
Παρασκευή – Σάββατο από τις 11.π.μ – 13.μ.μ & 7.μ.μ.-9.μ.μ
Κυριακή από τις 11.π.μ -13.μ.μ. & 5.30 μ.μ. – 7.30 μ.μ.

Τιμές εισιτηρίων:
12,00 € κανονικό και 10 € μειωμένο (μαθητές, φοιτητές, συνταξιούχοι άνω των 65 ετών, πολύτεκνοι, άνεργοι (με επίδειξη της κάρτας ή βεβαίωσης ανανέωσης της κάρτας)
– Στην προπώληση η τιμή του εισιτηρίου θα είναι 10 € μέχρι την Κυριακή το πρωί (ώρες Ταμείου)

Διάρκεια Παράστασης: 2 ώρες και 15′ με διάλειμμα

Τηλ.Ταμείου: 26410 56135

Τμήμα Ειδήσεων
Τμήμα Ειδήσεωνhttps://agriniovoice.gr
Ειδησεογραφία με έμφαση στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Επικαιρότητα, Θέσεις Εργασίας, Παναιτωλικός, Μικρές Αγγελίες. Με την υποστήριξη της Εβδομαδιαίας Εφημερίδας της Αιτωλοακαρνανίας «Αναγγελία».
spot_img

Διαβάστε επίσης: