Τετάρτη, 23 Απριλίου, 2025

Κορωνοϊός: Χωρίς νέο κρούσμα η Αιτωλοακαρνανία – Στην Αττική τα περισσότερα από τα νέα κρούσματα

Κοινοποίηση

Η γεωγραφική κατανομή των νέων κρουσμάτων

Την γεωγραφική κατανομή των 170 νέων κρουσμάτων ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, το απόγευμα της Δευτέρας 24 Αυγούστου. Από τα 134 εγχώρια, τα 18 συνδέονται με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας.

Η γεωγραφική κατανομή:

-27 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας
-9 εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο
-51 κρούσματα από την Π.Ε. Αττικής
-18 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης
-1 στην Π.Ε. Δωδεκανήσου
-1 στην Π.Ε. Έβρου
-1 στην Π.Ε. Κέρκυρας
-1 στην Π.Ε. Ηλείας
-1 στην Π.Ε. Ημαθίας
-4 στην Π.Ε. Ηρακλείου
-1 στην Π.Ε. Ιωαννίνων
-2 στην Π.Ε. Καβάλας
-2 στην Π.Ε. Καρδίτσας
-2 στην Π.Ε. Καστοριάς
-15 κρούσματα στην Π.Ε. Κοζάνης
-5 στην Π.Ε. Κυκλάδων
-1 στην Π.Ε. Λασιθίου
-3 στην Π.Ε. Λέσβου
-1 στην Π.Ε. Μαγνησίας
-2 στην Π.Ε. Μεσσηνίας
-4 στην Π.Ε. Πέλλας
-3 στην Π.Ε. Πιερίας
-1 στην Π.Ε. Πρέβεζας
-1 στην Π.Ε. Ροδόπης
-1 στην Π.Ε. Σερρών
-2 στην Π.Ε. Τρικάλων
-1 στην Π.Ε. Φλώρινας
-3 στην Π.Ε. Χανίων
-1 στην Π.Ε. Χίου
-5 κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνηση

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Συνολικά 170 νέα κρούσματα κορωνοϊού ανακοίνωσε στην Ελλάδα ο ΕΟΔΥ, το απόγευμα της Δευτέρας 24 Αυγούστου, εκ των οποίων τα 27 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 8.819, εκ των οποίων το 55.3% άνδρες. 1.886 (21.4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 4.009 (45.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

31 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών. 9 (29.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 38.7% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

143 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος, ενώ έχουμε 242 θανάτους συνολικά στη χώρα. 84 (34.7%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 77 έτη και το 94.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Τμήμα Ειδήσεων
Τμήμα Ειδήσεωνhttps://agriniovoice.gr
Ειδησεογραφία με έμφαση στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Επικαιρότητα, Θέσεις Εργασίας, Παναιτωλικός, Μικρές Αγγελίες. Με την υποστήριξη της Εβδομαδιαίας Εφημερίδας της Αιτωλοακαρνανίας «Αναγγελία».
spot_img

Διαβάστε επίσης: