Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024

Κορωνοϊός: Φεύγουν από την Αθήνα για χωριά και εξοχικά

Κοινοποίηση

Οι μετακινήσεις ανησυχούν τις αρμόδιες αρχές

Πρωτόγνωρα είναι τα μέτρα που έχουν ληφθεί στην Ελλάδα προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα έχει αυξηθεί σε 387 και υπάρχουν 5 νεκροί.

Από σήμερα (Τετάρτη 18/3) μάλιστα έχει τεθεί σε ισχύ η αναστολή λειτουργίας των καταστημάτων λιανικού εμπορίου, ενώ κλειστά παραμένουν και τα σχολεία, όπως και οι εκκλησίες.

Τα παραπάνω μέτρα έχουν ληφθεί, ώστε ν’ αποφεύγεται ο συγχρωτισμός και ο συνωστισμός πολλών ατόμων σε ένα σημείο. Με αυτή τη λογική, οι αρχές απευθύνουν διαρκώς εκκλήσεις στους πολίτες να μην κυκλοφορούν και να παραμένουν στο σπίτι, προκειμένου να μειωθεί η διασπορά.

Μέχρι στιγμής ωστόσο οι εικόνες πολιτών να μην συμμορφώνονται προς τις παραινέσεις της κυβέρνησης προκαλούν προβληματισμό και αν και μέχρι στιγμής διαψεύδονται τα σενάρια περί καθολικής απαγόρευσης μετακινήσεων, το ενδεχόμενο αυτό φαίνεται να παραμένει στο τραπέζι. Ενδεικτική άλλωστε ως προς αυτό ήταν και η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα, χθες, ο οποίος τόνισε ότι το κυβερνητικό επιτελείο θα προχωρήσει σε «οποιαδήποτε ενέργεια χρειαστεί να για περιοριστεί η εξάπλωση του ιού».

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και το χθεσινό διάγγελμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη καθώς υπογράμμισε ότι το επόμενο δίμηνο ο κίνδυνος θα γιγαντώνεται και γι’ αυτό θα ακολουθήσουν νέοι περιορισμοί.

Οι μετακινήσεις ωστόσο φαίνεται να ανησυχούν τις αρμόδιες αρχές και σε ένα πιο ευρύ επίπεδο που αφορά ολόκληρη την ελληνική επικράτεια.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας κατά τη χθεσινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας συνέστησε σε συγκεκριμένες κατηγορίες ευπαθών ομάδων να μην απομακρύνονται την περίοδο αυτή σε νησιωτικές περιοχές, καθώς θα είναι εξαιρετικά δύσκολη η αεροδιακομιδή τους εφόσον χρειαστεί. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι θα πρέπει να είναι ιδιαιτέρα προσεκτικοί άνθρωποι με σοβαρή καρδιοπάθεια, αρρύθμιστο ζαχαρώδη διαβήτη, όσοι έχουν κακοήθειες και βρίσκονται υπό θεραπεία και μεταμοσχευμένους με ενεργή ανοσοκαταστολή.

ΠΗΓΗ

Τμήμα Ειδήσεων
Τμήμα Ειδήσεωνhttps://agriniovoice.gr
Ειδησεογραφία με έμφαση στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Επικαιρότητα, Θέσεις Εργασίας, Παναιτωλικός, Μικρές Αγγελίες. Με την υποστήριξη της Εβδομαδιαίας Εφημερίδας της Αιτωλοακαρνανίας «Αναγγελία».
spot_img

Διαβάστε επίσης: