Κοριτσάκι 11 μηνών απ’ το Αγρίνιο νοσηλεύεται με κορωνοϊό στο ΠΝΠ

125 άνθρωποι νοσηλεύονται με κορωνοϊό στα δυο νοσοκομεία της Πάτρας – 26 στη ΜΕΘ

Πληθαίνουν τα περιστατικά βρεφών και παιδιών που νοσούν από κορωνοϊό και μεταφέρονται για νοσηλεία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών. Κατά τη διάρκεια της νύχτας μεταφέρθηκαν στην παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου ένα αγοράκι 3 απ’ το Νοσοκομείο του Πύργου κι ένα κοριτσάκι 11 μηνών απ’ το Αγρίνιο. Σύμφωνα με το thebest, οι νοσηλείες στα δύο μεγάλα νοσοκομεία της Πάτρας ανέρχονται σε 125, εκ των οποίων οι 26 νοσηλεύονται στις ΜΕΘ Covid κι ένας ακόμα μικρός ασθενής στη ΜΕΘ Παίδων.

Πιο συγκεκριμένα, στις Κλινικές Covid του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών νοσηλεύονται 53 επιβεβαιωμένα κρούσματα, ενώ στις ΜΕΘ Covid συνολικά 19 ασθενείς με τα όρια του συστήματος να πιέζονται. Επίσης, τρία παιδιά κρίθηκε αναγκαίο να νοσηλευτούν στην Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας, το ένα εκ των οποίων στη ΜΕΘ Παίδων.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα πρόκειται για έναν 9χρονο τρόφιμο από το ίδρυμα «Κιβωτός της Αγάπης». Στην Κλινική νοσηλεύεται κι ένα 6χρονο παιδί που εισήχθη στη ΜΕΘ Παίδων με συμπτώματα της νόσου «καβασάκι». Πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό με την ίδια νόσο, το οποίο είχε νοσηλευτεί και αυτό πριν από λίγες ημέρες.

Στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Άγιος Ανδρέας» νοσηλεύονται 43 ασθενείς στην Κλινική Covid και άλλοι 7 στη ΜΕΘ Κορωνοϊού.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Ετικέτες