Δευτέρα, 15 Ιουλίου, 2024

Κοντοζαμάνης: «Οι πολίτες δεν θα διαλέγουν ποιο εμβόλιο θα κάνουν»

Κοινοποίηση

Για τα διαφορετικά εμβόλια κατά του κορωνοϊού μίλησε ο Υφυπουργός Υγείας

Για τα διαφορετικά εμβόλια κατά του κορωνοϊού και την αποτελεσματικότητά τους μίλησε ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης. Ο Υπουργός, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, διευκρίνισε ότι «οι πολίτες δεν θα διαλέγουν ποιο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού θα κάνουν, όπως δεν διαλέγουν και το εμβόλιο της γρίπης».

Ο ίδιος ανέφερε ότι τα 1018 εμβολιαστικά κέντρα όλης της χώρας και τα νοσοκομεία ετοιμάζονται, ώστε οι εμβολιασμοί να ξεκινήσουν μέσα σε λίγες μέρες.

Ο Υπουργός υπογράμμισε ότι από τη στιγμή που ένα σκεύασμα έχει λάβει άδεια κυκλοφορίας, σημαίνει ότι πληροί όλες τις προϋποθέσεις και οι παραδόσεις από τις εταιρείες θα γίνουν ταυτόχρονα με τη χορήγηση άδειας από τα αρμόδια όργανα της ΕΕ.

Όσον αφορά στην ταχύτητα που θα γίνουν οι εμβολιασμοί στη χώρα μας, ανέφερε ότι «η μέγιστη δυνατότητα είναι περίπου 2 εκατομμύρια εμβολιασμοί το μήνα, οι οποίοι όμως δεν θα γίνονται στα φαρμακεία. Στα φαρμακεία οι πολίτες θα μπορούν μόνο να κλείνουν το ραντεβού τους για τον εμβολιασμό».

Ο κ. Κοντοζαμάνης αναφέρθηκε επίσης στο ενδεχόμενο να έρθει τρίτο κύμα πανδημίας και τόνισε ότι πρέπει να δείξουμε όλοι προσοχή για να το αποφύγουμε.

Πηγή: in.gr

Τμήμα Ειδήσεων
Τμήμα Ειδήσεωνhttps://agriniovoice.gr
Ειδησεογραφία με έμφαση στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Επικαιρότητα, Θέσεις Εργασίας, Παναιτωλικός, Μικρές Αγγελίες. Με την υποστήριξη της Εβδομαδιαίας Εφημερίδας της Αιτωλοακαρνανίας «Αναγγελία».
spot_img

Διαβάστε επίσης: