Πέμπτη, 18 Ιουλίου, 2024

Κωνσταντόπουλος: «Προσχηματικός ο Εθνικός και Κοινωνικός Διάλογος για την Παιδεία»

Κοινοποίηση

Ανακοίνωση εξέδωσε ο υπεύθυνος Παιδείας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, σχετικά με τον “εθνικό και κοινωνικό διάλογο για την Παιδεία” που άνοιξε ο Υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης.

Όπως σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Κωνσταντόπουλος, “η υποκρισία έχει και τα όριά της”, ενώ τόνισε ότι η κίνηση του κ. Φίλη “μπορεί να θεωρηθεί μέχρι και εμπαιγμός, τη στιγμή που όλους τους προηγούμενους μήνες έχει προχωρήσει σε ριζικές αλλαγές στον χώρο, χωρίς καμία διαβούλευση, χωρίς καμία διάθεση για συναίνεση”.

Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας αναφέρει επίσης ότι “η πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και συγκεκριμένα της προηγούμενης ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας ήταν το «ξήλωμα» των εκπαιδευτικών μεταρρυθμίσεων των τελευταίων 4 ετών” και συμπληρώνει: “σήμερα οι αντιφατικές κινήσεις του υπουργού αποδεικνύουν ότι από τη μια απαξιώνει τις θεσμοθετημένες δομές διαλόγου και αναπτύσσει άτυπους διαύλους επικοινωνίας με πάσης φύσεως εξωθεσμικά συμφέροντα και από την άλλη καλεί σε εθνικό και κοινωνικό διάλογο για να νομιμοποιήσει τις αποφάσεις που ήδη έχει λάβει”.

“Ο χώρος της παιδείας έχει ανάγκη από πραγματικό διάλογο” τονίζει ο κ. Κωνσταντόπουλος και κλείνει λέγοντας ότι “κάθε σημαντική αλλαγή στον χώρο θα πρέπει να χαίρει τεκμηρίωσης, αξιοπιστίας, συναίνεσης και αυξημένης κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας”.

Τμήμα Ειδήσεων
Τμήμα Ειδήσεωνhttps://agriniovoice.gr
Ειδησεογραφία με έμφαση στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Επικαιρότητα, Θέσεις Εργασίας, Παναιτωλικός, Μικρές Αγγελίες. Με την υποστήριξη της Εβδομαδιαίας Εφημερίδας της Αιτωλοακαρνανίας «Αναγγελία».
spot_img

Διαβάστε επίσης: