Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κομβικό αποτέλεσμα

Κοινοποίηση

Κομβικής σημασίας ήταν η νίκη του Παναιτωλικού επί της Λάρισας, σε ένα παιχνίδι που η εξέλιξή του άγχωσε τους πάντες όμως το τελικό αποτέλεσμα δικαίωσε την ομάδα του Αγρινίου. Η νίκη αυτή την διατήρησε στις ψηλές βαθμολογικές θέσεις και δίνει την απαραίτητη για τη συνέχεια ψυχολογική ώθηση και τα περιθώρια για ηρεμία και συγκέντρωση στον στόχο. Παρά τις ομοιότητες με το ματς με τα Γιάννινα, αυτή τη φορά η τύχη χαμογέλασε στον Παναιτωλικό.

Η νίκη ήταν μονόδρομος για τους γηπεδούχους και η νευρικότητα ήταν εμφανής και διακατείχε και τους δύο αντιπάλους. Οι λόγοι βέβαια ήταν διαφορετικοί, όμως και οι δύο ήθελαν να αποδείξουν πράγματα και να τελειώσουν την αναμέτρηση με ψηλά το κεφάλι. Ο Παναιτωλικός έδειξε μεγαλύτερη αποφασιστικότητα από το προηγούμενο ματς και ήταν πιο αποτελεσματικός αυτή τη φορά. Χωρίς να έχει εξαιρετική απόδοση και μην έχοντας ξανά σε μεγάλη μέρα «βασικά του εργαλεία», έκανε απλά αυτό που έπρεπε και η τύχη δεν του γύρισε την πλάτη. Αντίθετα η Λάρισα με νέο προπονητή και παίζοντας επιθετικά όσο της το επέτρεπαν οι συνθήκες, διεκδίκησε αλλά δεν πήρε κάτι θετικό.

Το αποτέλεσμα και βάσει στατιστικής αλλά και της συνολικής εικόνας των ομάδων ήταν δίκαιο. Οι υπερτριπλάσιες τελικές του Παναιτωλικού και τα δύο δοκάρια το καταδεικνύουν αυτό. Ο Ουάρντα ήταν ο παίκτης που χωρίς να πιάσει μεγάλη απόδοση έδωσε τις λύσεις για «τα καναρίνια» και η αντικατάστασή του για λόγους τακτικής προκάλεσε την αντίδραση της κερκίδας. Ο Κλέσιο ήταν ο δεύτερος σημαντικότερος ποδοσφαιριστής που έχοντας για μία ακόμη φορά καλή απόδοση, συνέβαλε τα μέγιστα στο να έρθει το θετικό αποτέλεσμα. Ήταν αυτός που έδωσε την ασίστ στο νικητήριο γκολ, πάλεψε πολύ στην άμυνα ενώ όταν πέρασε μπροστά απέδειξε ότι είναι πιο πολύτιμος σε αυτόν τον ρόλο. Στα θετικά και το ότι βρήκε δίχτυα αυτή τη φορά ο Μαρκόβσκι και σκοράροντας έδωσε αφενός τη νίκη στην ομάδα του, δικαιώνοντας παράλληλα την επιλογή του προπονητή να τον περάσει στον αγωνιστικό χώρο.
Αυτή η νίκη εύκολα μπορεί να χαρακτηριστεί κομβική για την συνέχεια καθώς επανέφερε τον Παναιτωλικό στις επιτυχίες μετά από ένα κακό σερί. Σαφώς και ψυχολογικά ανεβάζει πάρα πολύ τους κυανοκίτρινους, αλλά παράλληλα οι τρεις βαθμοί διατηρούν την ομάδα σε επαφή με τα «ψηλά πατώματα» στον βαθμολογικό πίνακα. Αυτό δίνει και την ηρεμία που χρειάζεται ώστε να συνεχίσουν όλοι απερίσπαστοι τη δουλειά για την επίτευξη του στόχου και παράλληλα την αυτοπεποίθηση που είναι απαραίτητη και εξίσου σημαντική.

Ακολουθεί η διακοπή του πρωταθλήματος πριν το πολύ δύσκολο ματς στην Τρίπολη με τον Αστέρα. Εδώ πρέπει να σημειωθεί πως ένα ζητούμενο είναι να διατηρηθεί η ομάδα σε αγωνιστική ετοιμότητα και εγρήγορση παρά την διακοπή. Σε κάθε παιχνίδι πλέον η διεκδίκηση του θετικού αποτελέσματος είναι η μόνη επιλογή και γι’ αυτό σε καμία περίπτωση και για κανένα λόγο δεν δικαιολογείται η παραμικρή επανάπαυση, χαλάρωση ή εφησυχασμός.

Γιάννης Τσιρώνης
Γιάννης Τσιρώνης
Ασχολείται αρκετά χρόνια με το αθλητικό ρεπορτάζ και έχει συνεργαστεί με όλες σχεδόν τις αθλητικές εφημερίδες στο νομό Αιτωλ/νίας καθώς και με άλλα τοπικά μέσα (πολιτικές εφημερίδες - ραδιόφωνα - ιστοσελίδες). Επίσης έχει διατελέσει ανταποκριτής σε πολλές αθηναϊκές αθλητικές εφημερίδες και ιστοσελίδες.
spot_img

Διαβάστε επίσης: