Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

Η «Κοιμωμένη μαινάδα» στο Ξενοκράτειο Αρχαιολογικό Μουσείο

Κοινοποίηση

Την Κυριακή 19 Μαρτίου – Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης

Πολιτιστική εκδήλωση με τίτλο «Κοιμωμένη μαινάδα» διοργανώνει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης. Πρόκειται για μία ποιητική και μουσική συνομιλία με τα ευρήματα του Ξενοκράτειου Αρχαιολογικού Μουσείου, που θα διεξαχθεί την Κυριακή 19 Μαρτίου (19:00) στο χώρο του Ξενοκράτειου Αρχαιολογικού Μουσείου Μεσολογγίου.

Είναι μια μεικτή παράσταση ποίησης και μουσικής που στοχεύει στην ανάδειξη της ερωτικής και φιλοσοφικής υπερβατικότητας μιας Μαινάδας.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει μουσικό μέρος με την απόδοση τραγουδιών μελοποιημένης ποίησης και οργανικά intermezzi υπό τη μουσική επιμέλεια του Νίκου Χατζηελευθερίου, τους Όσβαλντ Αμιράλη (Κόντρα μπάσο), Χάρη Κανελλίδη (κιθάρα), Νίκο Χατζηελευθερίου (κιθάρα) και τους τραγουδιστές Χριστίνα Πουπάλου και Δημήτρη Βουτσά.

Θα είναι βασισμένο στα ποιητικά αποσπάσματα που προέρχονται απ’ τον ευρύ ιστορικό-γεωγραφικό «κύκλο» της Μεσογείου (αποσπάσματα ποιητικών δημιουργημάτων ενός άγνωστου Κύπριου ποιητή του 16ου αι. ,G. A. Becquer, F.G. Lorka- Σεβίλλη, Κ.Π. Καβάφης- Αλεξάνδρεια, F. Pessoa- Λισαβόνα), σε αφήγηση της Ράνιας Κατσιγιάννη και σε μελοποίηση των συνθετών Μιχάλη Τρανουδάκη και Νίκου Χατζηελευθερίου. Η εικαστική επιμέλεια του φύλλου χαρτιού ενημέρωσης (αφίσας) του δρώμενου είναι του Εικαστικού και Εφόρου Τέχνης του Κτιρίου Χρυσόγελου Γιάννη Ρόμπολα.

Ακολουθήστε το agriniovoice.gr στο Google News.

Τμήμα Ειδήσεων
Τμήμα Ειδήσεωνhttps://agriniovoice.gr
Ειδησεογραφία με έμφαση στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Επικαιρότητα, Θέσεις Εργασίας, Παναιτωλικός, Μικρές Αγγελίες. Με την υποστήριξη της Εβδομαδιαίας Εφημερίδας της Αιτωλοακαρνανίας «Αναγγελία».
spot_img

Διαβάστε επίσης: