Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024

Κινηματογραφική γιορτή με «μονόλογους της Λήδας»

Οι εκδηλώσεις θα γίνουν φέτος στον προαύλιο χώρο του 6ου Γενικού Λυκείου Αγρινίου - Το τριήμερο 14, 15 και 16 Ιουνίου

Κοινοποίηση

Για τέταρτη συνεχή χρονιά διοργανώνεται την Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή (14, 15 και 16 Ιουνίου) στο Αγρίνιο το Φεστιβάλ του ανεξάρτητου σινεμά υπό τον τίτλο «οι μονόλογοι της Λήδας». Οι εκδηλώσεις θα γίνουν φέτος στον προαύλιο χώρο του 6ου Γενικού Λυκείου Αγρινίου, στην περιοχή του παλαιού Αγ. Χριστοφόρου. Οι φίλοι του σινεμά θα έχουν την ευκαιρία να δουν πρωτοποριακές ταινίες και να συνομιλήσουν ζωντανά με σκηνοθέτες και ηθοποιούς.

Η διοργάνωση του φεστιβάλ ανήκει στον σκηνοθέτη Γιώργο Λουριδά και την ομάδα του στο Αγρίνιο, με τη συνδρομή του Συλλόγου Αποφοίτων Κινηματογράφου Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Το φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί την Κυριακή το βράδυ με ένα party απονομής βραβείων και επαίνων στο Café de Flore (οδός Σαλάκου) στο κέντρο του Αγρινίου.

Καλεσμένοι είναι οι σκηνοθέτες: Pasquale Mattia Gelorini (Ιταλία), Carrie Day (Σκωτία), Ευτέρπη Κουτρουμπά (Yasemi Films), Georges Salameh (MeMSéA) & Στεφανία Ορφανίδου (εικαστικός), Στάθης Γιαννακόπουλος (Καλαμάτα), Κώστας Γεωργοσόπουλος, Αλίκη Ιωάννα Παπαπέτρου, Αλεξία Τσούνη (Πανελλήνια πρεμιέρα: Make Art Not War!), Νίκος Κεφαλάς, Σοφία Ντιάγκα (Θεσσαλονίκη), Βαγγέλης Πυρπύλης, Θανάσης Μιχαηλίδης (Θεσσαλονίκη), Αλέξανδρος Βέρροιος

Διευθυντές φωτογραφίας: Ευάγγελος Βλαχάκης (Αθήνα), Ilaria Vecchio (Iταλία), Ανδρέας Κοπασάκης

Ηθοποιοί: Αθηνά Κεφαλοπούλου, Daiva Malina (Λιθουανία), Μαρία Φραγκιά, Γεωργία Νταουκάκη (Κρήτη), Κωνσταντίνος Κιτσάκης, Άρια Κουρτέση, Έλφη Ασλάνη (Ιωάννινα)

Το φεστιβάλ φέτος παρουσιάζει η Μάρθα Παπακωστοπούλου.

Τμήμα Ειδήσεων
Τμήμα Ειδήσεωνhttps://agriniovoice.gr
Ειδησεογραφία με έμφαση στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Επικαιρότητα, Θέσεις Εργασίας, Παναιτωλικός, Μικρές Αγγελίες. Με την υποστήριξη της Εβδομαδιαίας Εφημερίδας της Αιτωλοακαρνανίας «Αναγγελία».
spot_img

Διαβάστε επίσης: