Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κέρδος η παρουσία των μικρών

Κοινοποίηση

Μεγάλη η χαρά των φίλων του Παναιτωλικού για την νίκη επί της ΑΕΚ, όσο και για την εμφάνιση της ομάδας. Μια νίκη που χαρακτηρίζεται ιστορική αφού είναι η πρώτη της ομάδας του Αγρινίου απέναντι στην μεγάλη του αντίπαλο. Ένα στοιχείο όμως που επίσης χαροποίησε τους φιλάθλους και είναι πολύ σημαντικό, ήταν η ξεχωριστή παρουσία των νεαρών ποδοσφαιριστών που αγωνίστηκαν με «τα καναρίνια» και άφησαν άριστες και ελπιδοφόρες για το μέλλον εντυπώσεις.

Αυτή τη φορά στον Παναιτωλικό υπήρχε κόφτης και δύο καθαρά στόπερ και έτσι η ομάδα δεν ήταν κομμένη στα δύο. Ο αντίπαλος δεν μπορούσε εύκολα να βρει διαδρόμους προς την εστία του Κυριακίδη, με αποτέλεσμα να μην μπορεί (παρά την αξία του) να δημιουργήσει πολλές επικίνδυνες καταστάσεις, σε αντίθεση με ότι είχε συμβεί την προηγούμενη αγωνιστική στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ. Παράλληλα οι ποδοσφαιριστές του «Τίτορμου» είχαν πάθος στο παιχνίδι τους και έμπαιναν δυνατά στις φάσεις, δείχνοντας ότι θέλουν το αποτέλεσμα περισσότερο ίσως από τον αντίπαλο. Έτσι και η συνολική παρουσία τους ήταν θετική και το αποτέλεσμα τους δικαίωσε.

Η απουσίες παικτών δεν στοίχησαν αυτή τη φορά στον Παναιτωλικό, γιατί οι νεαροί που κλήθηκαν να καλύψουν τα κενά το έκαναν και με το παραπάνω. Όχι μόνο έδειξαν πως διαθέτουν τις απαιτούμενες ποδοσφαιρικές αρετές για να αγωνίζονται σε τέτοιο υψηλό επίπεδο, αλλά επέδειξαν τέτοιο σθένος και αγωνιστική ωριμότητα που πραγματικά εξέπληξε. Άλλη μία δικαίωση λοιπόν αυτή τόσο για τους ανθρώπους της ομάδας και την δουλειά που γίνεται στις τάξεις της, όσο και για την συνήθη πρακτική του Γιάννη Ματζουράκη να δίνει ευκαιρίες και να εμπιστεύεται τα νέα παιδιά.

Ο Γιώργος Μύγας πραγματοποίησε άλλη μία εξαιρετική εμφάνιση από τότε που καθιερώθηκε από τον προπονητή ως δεξί μπακ και εξελίσσεται σε ένα από τα καλύτερα μπακ του πρωταθλήματος. Ο Δημήτρης Χαντάκιας απέδειξε με την εμφάνισή του πως μπορεί να αποτελεί βασική επιλογή και πως αποτελεί σημαντικό κεφάλαιο για την ομάδα του. Ο Σίμος Ρουμπουλάκου έδειξε πως μπορεί να δώσει λύσεις στην αριστερή πλευρά της άμυνας και παρότι λίγο μεγαλύτερος από τους προηγούμενους είναι χρήσιμος για το μέλλον. Ο Στάθης Βασιλούδης, ο μικρότερος όλων, δείχνει διάθεση και αρετές, παρότι προωθήθηκε στους επαγγελματίες μόλις πριν από δύο περίπου μήνες.

Αυτοί οι παίκτες μπορεί να αποτελέσουν το μεγαλύτερο κέρδος για την ομάδα του Αγρινίου σε ότι αφορά τα πεπραγμένα του φετινού πρωταθλήματος και βέβαια παράλληλα μια μεγάλη υποθήκη για το μέλλον. Γιατί ομάδες που βγάζουν από τα σπλάχνα τους ποδοσφαιριστές που μπορούν να τις βοηθήσουν σε υψηλό επίπεδο, έχουν πολυποίκιλα οφέλη. Οφέλη που είναι κατανοητά από όλους και δεν χρειάζεται να τα αναλύσουμε διεξοδικά στην παρούσα φάση.

Συμπερασματικά, η πρώτη νίκη απέναντι στην ΑΕΚ στην ιστορία του «Τίτορμου», πέρα από την ιστορικού χαρακτήρα σημασία της και το γόητρο, έφερε και άλλα οφέλη για τον Παναιτωλικό με την καλή παρουσία των μικρών. Αν δεν φανεί χρήσιμη για ένα πλασάρισμα τελικά στα play off, τουλάχιστον έδωσε την ευκαιρία στα νέα παιδιά να αποκτήσουν μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στις δυνάμεις τους και να κερδίσουν σε εμπειρίες.

Γιάννης Τσιρώνης
Γιάννης Τσιρώνης
Ασχολείται αρκετά χρόνια με το αθλητικό ρεπορτάζ και έχει συνεργαστεί με όλες σχεδόν τις αθλητικές εφημερίδες στο νομό Αιτωλ/νίας καθώς και με άλλα τοπικά μέσα (πολιτικές εφημερίδες - ραδιόφωνα - ιστοσελίδες). Επίσης έχει διατελέσει ανταποκριτής σε πολλές αθηναϊκές αθλητικές εφημερίδες και ιστοσελίδες.
spot_img

Διαβάστε επίσης: