Πέμπτη, 18 Ιουλίου, 2024

Κατσιφάρας: Να γίνει αναπτυξιακό εργαλείο το “Δημοσίων Επενδύσεων”

Κοινοποίηση

Η έγκαιρη κατάρτιση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων για το 2016 βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, η οποία και πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, έπειτα από πρόσκληση του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Παναγιώτη Κορκολή.

Κατά τη σύσκεψη συζητήθηκε ο συντονισμός του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού και των Περιφερειών, αναλύθηκε η διαδικασία ολοκλήρωσης των έργων ΕΣΠΑ 2007 – 2013 και η επιτάχυνση των ενεργειών για την ενεργοποίηση του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας έθεσε το θέμα της συνολικής αλλαγής φιλοσοφίας του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και την απόκτηση αναπτυξιακού χαρακτήρα ώστε να γίνει ένα πραγματικό εργαλείο που να συμβάλλει σε μία δύσκολη οικονομική συγκυρία στον εθνικό στόχο που είναι περισσότερες θέσεις εργασίας με πραγματική ανάπτυξη.

Παράλληλα, ζήτησε χρηματοδότηση για τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ) με την ένταξη εκεί των επαναλαμβανόμενων δράσεων (συντήρησης οδών, ηλεκτροφωτισμού κ.α.), θέτοντας και το θέμα της έγκαιρης χρηματοδότησής τους.

Επίσης, ο κ. Κατσιφάρας υπενθύμισε ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αν και διαθέτει το μεγαλύτερο οδικό δίκτυο σε ολόκληρη τη χώρα, ωστόσο δε διαθέτει ολοκληρωμένο εθνικό οδικό και σιδηροδρομικό δίκτυο διεθνών προδιαγραφών.

«Για αυτό ακριβώς τον λόγο, θα πρέπει να διατεθούν περισσότεροι πόροι στην Δυτική Ελλάδα ώστε να συντηρεί το δίκτυό της, το οποίο είναι αρμοδιότητα του κράτους» τόνισε ο Απ. Κατσιφάρας.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν, επίσης, οι Περιφερειάρχες Θεσσαλίας Κωνσταντίνος Αγοραστός και Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, στελέχη και διευθυντές των Περιφερειών, των Ειδικών Υπηρεσιών Διαχείρισης Ε.Π. και του Υπουργείου.

Τμήμα Ειδήσεων
Τμήμα Ειδήσεωνhttps://agriniovoice.gr
Ειδησεογραφία με έμφαση στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Επικαιρότητα, Θέσεις Εργασίας, Παναιτωλικός, Μικρές Αγγελίες. Με την υποστήριξη της Εβδομαδιαίας Εφημερίδας της Αιτωλοακαρνανίας «Αναγγελία».
spot_img

Διαβάστε επίσης: