Κάτω απ’ το μέσο όρο εμβολιασμών η Αιτωλοακαρνανία

Έκκληση Χαρδαλιά ν’ αξιοποιήσουν οι πολίτες τα διαθέσιμα ραντεβού για τον Ιούνιο – Ποιες άλλες περιοχές έχουν χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη

Έκκληση στους πολίτες -και- της Αιτωλοακαρνανίας ν’ αξιοποιήσουν τα διαθέσιμα ραντεβού εμβολιασμού για τον Ιούνιο απηύθηνε το απόγευμα της Παρασκευής (4/6) ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, τονίζοντας ότι η Περιφερειακή Ενότητα της Αιτωλοακαρνανίας βρίσκεται «κάτω από τον μέσο όρο εμβολιασμών». Σύμφωνα με τα στατιστικά της κυβέρνησης στο emvolio.gov.gr, έχουν γίνει συνολικά 87.470 εμβολιασμοί μέχρι και τις 3 Ιουνίου.

Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά, σε χαμηλά επίπεδα εμβολιασμών είναι οι εξής 14 Περιφερειακές Ενότητες: Ηλείας, Ημαθίας, Αιτωλοακαρνανίας, Κιλκίς, Εύβοιας, Λάρισας, Λακωνίας, Πιερίας, Πέλλας, Φθιώτιδας, Έβρου, Λέσβου, Καβάλας και Σάμου.

«Στις περιοχές αυτές υπάρχουν για το μήνα Ιούνιο διαθέσιμα ραντεβού με τα εμβόλια Pfizer, Moderna και Johnson & Johnson και καλούμε τους πολίτες να προγραμματίσουν τον εμβολιασμό τους, γιατί πρέπει να γίνει ξεκάθαρο ότι μόνο με τον εμβολιασμό θα μπορέσουμε να χτίσουμε τείχος ανοσίας απέναντι στον κορωνοϊό» είχε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς.

«Φλώρινα, Ξάνθη, Φωκίδα, Σέρρες και Δράμα έχουν τη χαμηλότερη εμβολιαστική κάλυψη» είπε επίσης ο Υφυπουργός.

Ακολουθήστε το agriniovoice.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέος επιδημιολογικός χάρτης με 4 επίπεδα ετοιμότητας – Στο πορτοκαλί η Αιτωλοακαρνανία

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Ετικέτες