Κατασκευάζεται το νέο κτίριο του 7ου Γυμνασίου Αγρινίου (ΦΩΤΟ)

Το νέο κτίριο παίρνει σιγά σιγά «σάρκα και οστά»

Τον… «θεμέλιο λίθο» στο νέο κτίριο του 7ου Γυμνασίου έβαλε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου, την Δευτέρα 23 Μαΐου 2022, παρουσία και του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριου Φαρμάκη. Το νέο σχολείο αποτελούσε πάγιο αίτημα των γονέων, αλλά και της εκπαιδευτικής κοινότητας για πολλά χρόνια. Πλέον παίρνει «σάρκα και οστά». Το κτίριο κατασκευάζεται στην περιοχή πλησίον του ρέματος Λυκοραχίτη (περιοχή ΕΛΕΠΑΠ).

Το έργο, προϋπολογισμού 3.030.303 ευρώ απ’ το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020», προβλέπει την ανέγερση σχολείου σύγχρονων προδιαγραφών με υπόγειο, ισόγειο και Α’ όροφο. Περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάνελ, γήπεδα άθλησης, ράμπες εισόδου, θέσεις στάθμευσης και χώρους πρασίνου. Επιπρόσθετα, θα κατασκευαστεί εξωτερική σκάλα  και ράμπα για την άνοδο στον Α’ όροφο της οικοδομής. Για την είσοδο στο κτίριο θα τοποθετηθούν ειδικές ράμπες για ΑμεΑ.

«Κατασκευάζουμε ένα σχολείο κόσμημα, όπως αξίζει στα παιδιά μας. Όταν ολοκληρωθεί το έργο θα μπορούν να χαρούν, μαζί με τους καθηγητές, τη μάθηση, τις δραστηριότητες, τις αθλοπαιδιές. Είμαι χαρούμενος και συγκινημένος γιατί δίνουμε οριστική λύση σ’ ένα χρόνιο πρόβλημα στέγασης. Ευχαριστώ τον Νεκτάριο Φαρμάκη για τη συνδρομή της Περιφέρειας», ανέφερε ο Δήμαρχος.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν, μεταξύ άλλων, οι Αντιδήμαρχοι Μίμης Σκορδόπουλος, Θύμιος Γρίβας και Χρήστος Ζαρκαβέλης, εκπαιδευτικοί, μαθητές, η Διευθύντρια του Σχολείου Ντόρα Μαργάρα, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Β. Σαράκης, αλλά και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Ακολουθήστε το agriniovoice.gr στο Google News.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος