Ξεκινούν τα καλλιτεχνικά εργαστήρια στο Messolonghi by Locals

Για μικρούς και μεγάλους

Το Messolonghi by Locals προσκαλεί στα καλλιτεχνικά εργαστήρια που ξεκινούν από την 1η Νοεμβρίου, στον Τοπικό Κόμβο_Local HUB (Πλατεία Αθ. Ραζηκότσικα πρώην πλ. Κέννεντυ), σε ειδικά διαμορφωμένα ολιγομελή τμήματα. Περιλαμβάνονται εργαστήρια χαρακτικής, κεραμικής, κηροπλαστικής, φωτογραφίας, ζωγραφικής, ελεύθερου σχεδίου και ντεκουπάζ. Οι εισηγητές είναι τοπικοί καλλιτέχνες και δημιουργοί με πολύχρονη εμπειρία στο αντικείμενό τους. Στον χειμερινό κύκλο εργαστηρίων άνθρωποι κάθε ηλικίας επικοινωνούν και περνούν όμορφες στιγμές, με άξονα την προσωπική δημιουργία. Δεν απαιτείται καμία ιδιαίτερη δεξιότητα, παρά μόνο διάθεση και φαντασία.

Οι ώρες μπορεί να προσαρμοστούν σύμφωνα με τις ανάγκες των συμμετεχόντων, ενώ η συμμετοχή στα εργαστήρια γίνεται με οικονομική συνεισφορά.

Πληροφορίες – Δηλώσεις συμμετοχής:

  • Ηλεκτρονικά: https://forms.gle/hsxGyX6sL8umXMD79
  • Καθημερινά 10:00-14:00 & 18:00-20:00 στον Τοπικό Κόμβο_Local HUB (Πλ. Αθ. Ραζηκότσικα, πρώην Κέννεντυ)

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εργαστηρίων:

Χαρακτική με τον Παναγιώτη Πριστούρη

Το εργαστήριο έχει σκοπό την εισαγωγή στην εικαστική τέχνη της χαρακτικής. Στο εργαστήριο μαθαίνουμε τα εργαλεία και τις τεχνικές που ακολουθούνται χαράσοντας και τυπώνοντας τα έργα που δημιουργούμε.

  • Κάθε Δευτέρα 18:00-20:00, τμήμα ενηλίκων. Έναρξη: Δευτέρα 1 Νοεμβρίου.
  • Κάθε Τρίτη 18:00-19:00, τμήμα παιδιών (+10). Έναρξη: Τρίτη 2 Νοεμβρίου

Ζωγραφική με την Ελένη Λύρου

Το σχέδιο είναι μέσο επικοινωνίας και ευχάριστη ενασχόληση. Μια παγκόσμια γλώσσα που μας καλεί να καταγράψουμε μορφές, ιδέες και να δημιουργήσουμε αρμονικές συνυπάρξεις χρωμάτων και παραστάσεων. Όμως όλα αυτά θέλουν κάποιες κατευθύνσεις και αρχές. Γι’ αυτό σας περιμένουμε στα τμήματα εικαστικών για παιδιά.

  • Παιδικό τμήμα (+4-10). Κάθε Τρίτη 17:00-18:00 και 18:00-19:00. Έναρξη: Τρίτη 2 Νοεμβρίου.

Ντεκουπάζ με την Μαρία Παππά

Στόχος του εργαστηρίου είναι να αφομοιώσουμε τις τεχνικές ντεκουπάζ, τη χρήση των εργαλείων, να διακοσμήσουμε αλλά και να ανακυκλώσουμε νέα εύχρηστα αντικείμενα διακοσμημένα με διάθεση και αγάπη.

  • Κάθε Τετάρτη 18:00-20:00, τμήμα μικτό ενηλίκων και παιδιών (15+). Έναρξη: Τετάρτη 3 Νοεμβρίου.

Κηροπλαστική με την Μάρθα Γαβριελάτου

Στο πλαίσιο του εργαστηρίου θα γίνει εκμάθηση τεχνικών κατασκευής κεριών και οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν τα δικά τους κεριά.

Κάθε Πέμπτη 19:00-21:00, τμήμα μικτό ενηλίκων και παιδιών (11+). Έναρξη: Πέμπτη 4 Νοεμβρίου.

Κεραμική με την Μαρία Γούργαρη

Η κεραμική συνδέεται με τη δημιουργία των πρώτων κοινωνιών. Έτσι, ο άνθρωπος μέσω αυτής κατανοεί την αρχέγονη φύση του παίζοντας με τα στοιχεία, χώμα, φωτιά, νερό, αέρας. Μέσω της ενασχόλησής μας με τον πηλό και τις άπειρες εικαστικές δυνατότητες του αναπτύσσουμε τη δημιουργική πλευρά της σκέψης μας, αποκτούμε νέες γνώσεις και δεξιότητες, εκφραζόμαστε καλλιεργώντας την προσωπική μας ταυτότητα.

  • Κάθε Παρασκευή 17:30-18:30, παιδιά (11+) και 19:00-21:00 τμήμα μικτό ενηλίκων. Έναρξη: Παρασκευή 5 Νοεμβρίου.

Ελεύθερο σχέδιο με την Ελένη Λύρου

Ελεύθερο σχέδιο, τεχνικές και εργαλεία σε ένα εργαστήριο που μας επιτρέπει να χρησιμοποιήσουμε τη φαντασία μας αναπτύσσοντας παράλληλα δεξιοτητες στην αντίληψη του χώρου και των όγκων.

  • Τμήμα μικτό ενηλίκων και παιδιών (15+). Κάθε Σάββατο 12:00-13:30. Έναρξη: Σάββατο 6 Νοεμβρίου.

Φωτογραφία με τον Γιώργο Ντέκα

Η φωτογραφία αποτελεί αναμφίβολα την πιο διαδεδομένη μορφή επικοινωνίας και στο εργαστήριο θα γνωρίσουμε αναλυτικά τη φωτογραφική μας μηχανή (ή το κινητό), τον τρόπο λειτουργίας και τις απαραίτητες ρυθμίσεις που χρειάζονται για να παίρνουμε σωστές λήψεις. Το εργαστήριο περιλαμβάνει ομαδικές εργασίες και φωτογραφικές εξορμήσεις ώστε να εφαρμόζουμε τη θεωρία και να επιλύουμε τεχνικές απορίες. Τα αποτελέσματα των εργασιών παρουσιάζονται στα τμήματα και σχολιάζονται σε ανοιχτή συζήτηση μεταξύ του διδάσκοντα και των συμμετεχόντων με σκοπό να εμπλουτιστεί το αισθητικό και καλλιτεχνικό μας κριτήριο.

  • Κάθε Κυριακή 18:00-19:00, τμήμα μικτό ενηλίκων και παιδιών (15+). Έναρξη: Κυριακή 7 Νοεμβρίου.

Ακολουθήστε το agriniovoice.gr στο Google News.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος