Καιρός – Μαρουσάκης: Έρχονται ισχυρές βροχές -και- στα δυτικά την Τρίτη

Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού στη χώρα μας

Χαλάει ξανά ο καιρός από αύριο, Τρίτη 2 Νοεμβρίου, σύμφωνα με την πρόγνωση απ’ το μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη, ο οποίος σημειώνει σχετικά: Βαρομετρικό χαμηλό από την περιοχή της Ιταλίας αναμένεται να κινηθεί ανατολικά επιδεινώνοντας πρόσκαιρα τον καιρό στη χώρα μας αύριο, Τρίτη. Όπως μπορούμε να δούμε και στον πρώτο χάρτη μας όπου αποτυπώνονται οι βροχοπτώσεις με τις μπλε – μωβ – ροζ αποχρώσεις, ισχυρές βροχές αναμένεται να σημειωθούν στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο δημιουργώντας στην ουσία αυτό που ονομάζουμε στη Μετεωρολογία καιρό τύπου “ΠΙ” μιας και αν θα παρατηρήσουμε στον χάρτη μας οι αποχρώσεις κατανέμονται σε σχηματισμό του γράμματος ΠΙ της ελληνικής αλφάβητου.

Ένα σύντομο πέρασμα από βροχοπτώσεις θα συναντήσουμε και στην Αττική με τη Θεσσαλονίκη να θέτει υποψηφιότητα για πιο πολλές βροχές μέσα στην αυριανή ημέρα.

Για τη συνέχεια ο καιρός μας επιφυλάσσει καλοκαιρινό σκηνικό με τον υδράργυρο να “φλερτάρει” ίσως και με τους 28 με 30 βαθμούς κελσίου τοπικά μιας και πολύ θερμές αέριες μάζες όπως μπορούμε να δούμε στον δεύτερο χάρτη μας με τις πορτοκαλί αποχρώσεις θα ξεχυθούν από τις ακτές της βόρειας Αφρικής προς την περιοχή μας. Το καλοκαιράκι του Αγίου Δημητρίου θα δηλώσει το παρών έστω και με μικρή καθυστέρηση! Καλό υπόλοιπο ημέρας φίλες και φίλοι μου!

Ακολουθήστε το agriniovoice.gr στο Google News.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος