«Η Βιολέτα πήγε στον ουρανό» από την Κινηματογραφική Λέσχη Αγρινίου

Την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου στο «Άνεσις»

Με την ταινία «Η Βιολέτα πήγε στον ουρανό» συνεχίζει τις προβολές της η Κινηματογραφική Λέσχη του Δήμου Αγρινίου, την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023, στις 21:30. Οι προβολές της Λέσχης γίνονται κάθε Τρίτη, στις 21:30, στον Δημοτικό Κινηματογράφο «Άνεσις».

«Γράφε όπως θέλεις, χρησιμοποίησε όποιους ρυθμούς σου βγαίνουν, δοκίμασε διαφορετικά όργανα, κάτσε στο πιάνο, κατάστρεψε το μέτρο, φώναξε αντί να τραγουδήσεις, φύσα την κιθάρα και χτύπα το κόρνο. Μίσησε τα μαθηματικά κι αγάπησε τους στροβίλους. Η δημιουργία είναι ένα πουλί που δεν έχει σχέδιο πτήσης, που ποτέ δεν θα πετάξει σε ευθεία γραμμή».

Violeta Parra (1917-1967)

Αυτό το μότο χρησιμοποίησε σε όλη της ζωή η Βιολέτα Πάρα. Μία γυναίκα που έδειξε τον δρόμο για πολλούς καλλιτέχνες. Ήταν ένας άνθρωπος που ασχολήθηκε με το προοδευτικό κίνημα και το Κομμουνιστικό Κόμμα της Χιλής. Συνθέτης, τραγουδίστρια, λαογράφος, ζωγράφος, αγωνίστρια. Σε όσους προσπάθησαν να υποβαθμίσουν την αξία της, στοχευμένα χρησιμοποιώντας την πολιτική της δράση εκείνη απαντούσε πολύ έξυπνα «..Τρέχουν στις φλέβες μου κόκκινο αίμα. Αν και σε σας, τότε είμαστε σύντροφοι». Άλλωστε πως είναι δυνατόν να είσαι απλά καλλιτέχνης αδιαφορώντας για τη ζωή γύρω σου…

Διάρκεια: 110’
Σκηνοθεσία: Andrés Wood.

Το «Η Βιολέτα Πήγε Στον Ουρανό» κέρδισε τα ακόλουθα βραβεία:
Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής – Sundance IFF 2012 – Βραβείο Mayahuel, Βραβείο FIPRESCI – Guadalajara Mexican FF 2012 και ήταν η επίσημη υποψηφιότητα της Χιλής για το καλύτερο ξένο φίλμ στα Όσκαρ του 2012.

Εισιτήριο: 3 ευρώ. Είσοδος ελεύθερη για τους άνεργους, πολύτεκνους, μαθητές, φοιτητές και ΑμεΑ.

Ακολουθήστε το agriniovoice.gr στο Google News.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος