Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

‘Ηταν σαν νίκη

Κοινοποίηση

Η ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό στο Αγρίνιο, πέρα από τον ένα βαθμό, είχε και άλλα οφέλη για την ομάδα του Αγρινίου. Οπωσδήποτε και είναι ένα θετικό αποτέλεσμα που δίνει ώθηση μια και το πρωτάθλημα είναι στο ξεκίνημά του. Παράλληλα προσθέτει και σε πρεστίζ για «τα καναρίνια» που επιβεβαίωσαν για μία ακόμη φορά, ότι αποτελούν δύσκολο αντίπαλο ανεξάρτητα την ομάδα που έχουν απέναντί τους.

Μπορεί οι πράσινοι, λόγω ονόματος και δυναμικής, να ήθελαν σώνει και καλά τη νίκη σε αυτό το ματς, όμως «ο Τίτορμος» τους έβαλε πραγματικά δύσκολα. Έχοντας σχέδιο αλλά και την δυνατότητα να το εφαρμόσουν, οι παίκτες του Παναιτωλικού έδειξαν από το ξεκίνημα πως η αναμέτρηση αυτή θα αποτελούσε δοκιμασία για τον μεγάλο τους αντίπαλο. Είχαν την θέληση και το πάθος για να διεκδικήσουν το θετικό αποτέλεσμα, και το έδειξαν αυτό στον αγωνιστικό χώρο.

Η βελτίωση από παιχνίδι σε παιχνίδι, αποτελεί μία πραγματικότητα για τον Παναιτωλικό και σκορπίζει αισιοδοξία, με απαραίτητη προϋπόθεση να έχει διάρκεια στις καλές αποδόσεις. Όσοι έμειναν στην εικόνα που είχε ο Παναιτωλικός στην πρεμιέρα στην Θεσσαλονίκη, αιφνιδιάστηκαν από αυτό που έδειξε στο Περιστέρι αλλά πολύ περισσότερο στον αγώνα με το «τριφύλλι». Πρώτο κέρδος λοιπόν η σιγουριά και η αυτοπεποίθηση που έρχεται μέσα από τέτοια παιχνίδια και εμφανίσεις.

Οπωσδήποτε όταν μία μικρομεσαία ομάδα κόβει βαθμούς από μία εκ των κορυφαίων, αυτό έχει αντίκτυπο και στον τρόπο με τον οποίο την βλέπουν πια όλοι. Κερδίζει τον σεβασμό των αντιπάλων και αντιμετωπίζεται με άλλα μέτρα και σταθμά. Δημιουργεί άγχος στους μελλοντικούς αντιπάλους και τη συνοδεύει μία άλλη δυναμική που συνήθως είναι ωφέλιμη και βοηθάει στη συνέχεια. Από την άλλη, εμπνέει σεβασμό και στον φίλαθλο κόσμο και είναι και αυτό κάτι σημαντικό.

Η καλή εμφάνιση ορισμένων ποδοσφαιριστών στους οποίους η ομάδα αναμένεται να στηριχτεί περισσότερο ίσως από κάποιους άλλους, είναι επίσης στοιχείο που δεν γίνεται να αγνοηθεί. Όλοι οι ποδοσφαιριστές είναι σημαντικοί σε ένα σύνολο, όμως κάποιοι λόγω του τρόπου παιχνιδιού, λόγω της ηλικίας και λόγω των προσδοκιών που υπάρχουν από αυτούς, επηρεάζουν σημαντικά την πορεία μιας ομάδας. Στην περίπτωσή μας υπήρξαν ενθαρρυντικά δείγματα σε ένα δύσκολο παιχνίδι όπως αυτό, από τέτοιους ποδοσφαιριστές, και αυτό σίγουρα σκορπίζει χαμόγελα. Σίγουρα περιθώρια βελτίωσης υπάρχουν και άλλα, όμως φαίνεται πως γίνεται δουλειά που αποδίδει με ό,τι συνεπάγεται όλο αυτό.

Θετικό, αν και εξωαγωνιστικό, ήταν και το γεγονός της εκτεταμένης κάλυψης από κεντρικά μέσα της αναμέτρησης και όλων όσων συνέβησαν γύρω από αυτή. Με αυτό τον τρόπο δόθηκε η δυνατότητα της προβολής του καλού κλίματος που υπάρχει και του τρόπου που αντιμετωπίζεται το ποδόσφαιρο αυτού του επιπέδου στο Αγρίνιο και έτσι προβλήθηκε και ο Παναιτωλικός και η πόλη. Ένα στοιχείο που δεν πέρασε απαρατήρητο και είναι εξίσου σημαντικό.

Για όλα αυτά και για άλλα που δεν μπορούν λόγω οικονομίας χώρου να αναλυθούν τώρα εδώ, μάλλον ως νίκη μπορεί να θεωρηθεί η όλη παρουσία του Παναιτωλικού στο ματς με τον ΠΑΟ. Τουλάχιστον αυτή η σημασία μπορεί να της αποδοθεί, αφού απέφερε πολλά και όχι αμελητέα οφέλη.

Γιάννης Τσιρώνης
Γιάννης Τσιρώνης
Ασχολείται αρκετά χρόνια με το αθλητικό ρεπορτάζ και έχει συνεργαστεί με όλες σχεδόν τις αθλητικές εφημερίδες στο νομό Αιτωλ/νίας καθώς και με άλλα τοπικά μέσα (πολιτικές εφημερίδες - ραδιόφωνα - ιστοσελίδες). Επίσης έχει διατελέσει ανταποκριτής σε πολλές αθηναϊκές αθλητικές εφημερίδες και ιστοσελίδες.
spot_img

Διαβάστε επίσης: