Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από τη λειτουργία του ΟΠΕΚΕΠΕ και την παραπομπή σχετικής δικογραφίας στη Βουλή, η Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Χριστίνα Σταρακά έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο με τις κοινοβουλευτικές και δημόσιες παρεμβάσεις της από την έναρξη της κοινοβουλευτικής της θητείας το 2023 έως σήμερα.
Η κυρία Σταρακά είχε προειδοποιήσει για σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του ΟΠΕΚΕΠΕ και σχολιάζει χαρακτηριστικά: «Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ δεν έσκασε τώρα. Τον βούρκο τον γνωρίζαμε και τον καταγγείλαμε όταν οι άλλοι έκαναν πως δεν βλέπουν». Είχε επίσης επισημάνει την ανάγκη θεσμικής θωράκισης του Οργανισμού και προστασίας των ευρωπαϊκών πόρων που αφορούν χιλιάδες αγρότες. Στο ίδιο πνεύμα, τονίζει: «Δεν φοβηθήκαμε να συγκρουστούμε με το σύστημα των “ημετέρων” ούτε να αποκαλύψουμε τα κυκλώματα που λυμαίνονται δημόσιους πόρους», υπογραμμίζοντας ότι «το ΠΑΣΟΚ μίλησε όταν οι άλλοι σιωπούσαν».
Η Χριστίνα Σταρακά υποστήριξε ότι η πολιτική ευθύνη είναι σαφής: «Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ έχει τη σφραγίδα της ΝΔ. Είναι η τελειοποίηση της γαλάζιας ρουσφετολογικής τεχνογνωσίας», ενώ δεσμεύεται ότι «δεν θα επιτρέψουμε να θαφτεί η υπόθεση, ούτε να ξεπλυθούν οι ευθύνες. Θα το πάμε μέχρι τέλους – όσο ψηλά κι αν φτάνει η ευθύνη».














