Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024

Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός στο τραπέζι από την Πρόεδρο της Κομισιόν

Κοινοποίηση

«Είναι καιρός για την Ευρωπαϊκή Ένωση να σκεφτεί το θέμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού» είπε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

«Είναι καιρός για την Ευρωπαϊκή Ένωση να σκεφτεί το θέμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού», δήλωσε η Πρόεδρος της Κομισιόν κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου, στις Βρυξέλλες, με θέμα την εξέλιξη της πανδημίας και την εμφάνιση της μετάλλαξης Όμικρον, διευκρινίζοντας ότι η απόφαση ανήκει στα κράτη μέλη. «Είναι μία συζήτηση που πιστεύω ότι πρέπει να γίνει» στην ΕΕ, είπε.

«Η θέσπιση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού απαιτεί κοινή προσέγγιση», πρόσθεσε κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, απαντώντας σε σχετική ερώτηση. Σύμφωνα με την ίδια, η επιστημονική κοινότητα θα χρειασθεί «100 ημέρες», για να προσαρμόσει την εμβολιαστική της απόκριση στην νέα μετάλλαξη Ομικρον.

Η παραγωγή του εμβολίου των Pfizer/BioNTech κατά του κορωνοϊού για τα παιδιά θα επιταχυνθεί και οι δόσεις θα είναι διαθέσιμες στην Ευρωπαϊκή Ενωση στις 13 Δεκεμβρίου, ανακοίνωσε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Εξήγησε ότι η πληροφορία αυτή προέρχεται από την φαρμακευτική εταιρεία που παράγει το πλέον χρησιμοποιούμενο μεταξύ των 27 χωρών μελών της ΕΕ εμβόλιο. «Μίλησα με τις BioNTech/Pfizer για τα εμβόλια για παιδιά και είχα χθες μία καλή είδηση», πρόσθεσε. «Εχουν την δυνατότητα να επιταχύνουν την παραγωγή. Με άλλα λόγια, τα εμβόλια για παιδιά θα είναι διαθέσιμα από τις 13 Δεκεμβρίου», είπε.

Ακολουθήστε το agriniovoice.gr στο Google News.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Τμήμα Ειδήσεων
Τμήμα Ειδήσεωνhttps://agriniovoice.gr
Ειδησεογραφία με έμφαση στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Επικαιρότητα, Θέσεις Εργασίας, Παναιτωλικός, Μικρές Αγγελίες. Με την υποστήριξη της Εβδομαδιαίας Εφημερίδας της Αιτωλοακαρνανίας «Αναγγελία».
spot_img

Διαβάστε επίσης: