Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024

Υπουργείο Εργασίας: Σύνταξη με χρέη έως 30.000 ευρώ – Καμία παράταση στην Κοινωφελή Εργασία

Κοινοποίηση

Το όριο των οφειλών θ’ ανεβεί από 20.000 στις 30.000 υπό προϋποθέσεις

Λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν χιλιάδες ασφαλισμένοι με χρέη στον ΕΦΚΑ, οι οποίοι δε μπορούν να λάβουν σύνταξη, θέλει να δώσει το Υπουργείο Εργασίας, όπως ανακοίνωσε στο Open και την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» ο αρμόδιος Υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης. Το όριο των οφειλών θ’ ανεβεί από 20.000 στις 30.000 υπό προϋποθέσεις, ώστε να μπορούν περισσότεροι ασφαλισμένοι οφειλέτες του ΕΦΚΑ να απεγκλωβιστούν και να λάβουν σύνταξη. «Θα υπάρχουν περιουσιακά κριτήρια και άρση του απορρήτου» τόνισε ο Υπουργός.

Παράλληλα για τα χρέη στον ΕΦΚΑ ανέφερε πως «ρυθμίσεις οφειλών σκέτες του ΕΦΚΑ δεν μπορούν να υπάρξουν χωρίς προηγούμενη συνεννόηση του υπουργείου Οικονομικών. Δεν μπορεί να υπάρξει για τον εξής λόγο. Η Ελλάδα είναι σε φάση που θέλει να πάρει την επενδυτική βαθμίδα και οι πολλές δόσεις αποτελούν για τους ξένους το κόκκινο πανί. Όχι πάντα αδίκως. Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή έχει εθνικό στόχο και εγώ ποτέ δεν θα τον έθετα σε κίνδυνο για να ασκήσω πολιτική»..

«Στη δημόσια διαβούλευση που θα γίνει μάλλον αυτή την εβδομάδα έχει μπει και η διάταξη για τους εργαζόμενους συνταξιούχους, οι οποίοι θα δουν σημαντική αύξηση στα εισοδήματά τους», υπενθύμισε ο κ. Γεωργιάδης.

Όπως είπε το Νομοσχέδιο «έχει πάρα πολλές ρυθμίσεις που έχουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Δίνουν την δυνατότητα σε έναν εργαζόμενο να δουλεύει σε πολλαπλούς εργοδότες και όχι μόνο σε έναν. Μπορείς να κάνεις 2 και 3 δουλειές αν το επιθυμείς. Υπάρχουν διατάξεις που ορίζουν πολύ καθαρά τα δικαιώματα των εργαζομένων, για το πώς θα εφαρμοστεί η Κάρτα Εργασίας στις επιχειρήσεις μειώνοντας την γραφειοκρατία κα».

Για την έκδοση συντάξεων και αν θα γίνονται ψηφιακά με λίγα κλικ είπε πως «απέχουμε ακόμα από αυτό», ενώ για τις εκκρεμείς επικουρικές συντάξεις σχολίασε πως «έχουμε βάλει φουλ τις μηχανές και στόχος είναι μέχρι το τέλος του χρόνου να έχουν μειωθεί στο μισό».

Καμία παράταση στην Κοινωφελή Εργασία

«Δεν θα υπάρξει καμία παράταση για την Κοινωφελή Εργασία, γιατί η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν την χρηματοδοτεί πλέον», επισήμανε ερωτώμενος σχετικά.

Για τη μαύρη εργασία, ο Υπουργός σχολίασε «έχει καταπολεμηθεί στην Ελλάδα. Διότι εάν συλληφθεί μια επιχείρηση να έχει έναν εργαζόμενο που δεν τον έχει δηλώσει αυτομάτως παίρνει πρόστιμο 10.500 ευρώ ανά εργαζόμενο. Αυτό έχει μειώσει σε μεγάλο βαθμό την μαύρη εργασία. Σήμερα το πρόβλημα είναι η υποδηλωμένη εργασία. Με την Ψηφιακή Κάρτα θα μπορούμε να το παρακολουθούμε αυτό».

«1/1/2024 θα έχουμε την αύξηση σε συντάξεις και μισθούς όπως δεσμευτήκαμε», είπε ακόμα ο κ. Γεωργιάδης.

Ακολουθήστε το agriniovoice.gr στο Google News.

Τμήμα Ειδήσεων
Τμήμα Ειδήσεωνhttps://agriniovoice.gr
Ειδησεογραφία με έμφαση στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Επικαιρότητα, Θέσεις Εργασίας, Παναιτωλικός, Μικρές Αγγελίες. Με την υποστήριξη της Εβδομαδιαίας Εφημερίδας της Αιτωλοακαρνανίας «Αναγγελία».
spot_img

Διαβάστε επίσης: