Δευτέρα, 15 Ιουλίου, 2024

Υπ. Εργασίας: Δέκα προγράμματα για 80.000 + 10.000 ανέργους (άμεσα)

Κοινοποίηση

Ο προγραμματισμός του αρμόδιου υπουργείου – Ποιοι και πώς συμμετέχουν

Τον προγραμματισμό του υπουργείου Εργασίας για τα επερχόμενα προγράμματα απασχόλησης ανέλυσε, με δηλώσεις του, ο αρμόδιος υφυπουργός.

Σύμφωνα με τον ίδιο, προετοιμάζονται στοχευμένες προκηρύξεις έτσι ώστε η ανεργία να ”κλειδώσει” κάτω από 20% έως το τέλος του έτους.

Σημειώστε τα προγράμματα:

  • Πρόκειται να υλοποιηθούν προγράμματα απασχόλησης και κοινωφελούς για νέους επιστήμονες, που θα απευθύνονται στον “σκληρό πυρήνα” της ανεργίας, αλλά και προγράμματα που θα κατευθύνουν νέους πτυχιούχους σε δυναμικούς κλάδους της οικονομίας. Σε “τελικό στάδιο” έκδοσης είναι ένα νέο πρόγραμμα ενίσχυσης της εργασίας για εξειδικευμένο προσωπικό
  • Ήδη από προηγούμενες δηλώσεις του, ο υφ. Εργασίας έκανε λόγο για στοχευμένο πρόγραμμα στον κλάδο της μεταποίησης/βιομηχανίας
  • Μέχρι τέλους του έτους θα έχουν ξεκινήσει να υλοποιούνται δέκα νέα προγράμματα για περισσότερους για 80.000 ανέργους. Πρώτη προτεραιότητα έχει το νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας σε δήμους, Περιφέρειες και Κέντρα Πρόνοιας. Τέλος, τα προγράμματα για τους νέους επιστήμονες θα αφορούν 10.000 ανέργους.
Πηγή: workenter.gr
Τμήμα Ειδήσεων
Τμήμα Ειδήσεωνhttps://agriniovoice.gr
Ειδησεογραφία με έμφαση στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Επικαιρότητα, Θέσεις Εργασίας, Παναιτωλικός, Μικρές Αγγελίες. Με την υποστήριξη της Εβδομαδιαίας Εφημερίδας της Αιτωλοακαρνανίας «Αναγγελία».
spot_img

Διαβάστε επίσης: