Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024

Υπό έναν όρο, μια επανάσταση, πείτε την όπως θέλετε

Κοινοποίηση

Ποιο κόμμα προηγείται στις δημοσκοπήσεις; Το ενδιαφέρον του κοινού διαρκές. Πολλοί περιμένουν την έλευση ενός νέου κόμματος, ενός νέου πολιτικού αρχηγού, να μας σώσει, λέει, από αυτούς τους πουλημένους. Υπερβολές! Η Ελλάδα δεν χρειάζεται κανένα νέο ή παλιό κόμμα. Δεν χρειάζεται κανέναν νέο ή παλιό πολιτικό. Όλ’ αυτά που λένε για την επιστροφή του τάδε και για την έλευση του δείνα, είναι σκέτες ανοησίες, ανάξιες σχολιασμού.

Δεν θα μας σώσουν οι πολιτικοί. Δεν θα μας σώσει η πολιτική. Αλλ’ αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να την καταργήσουμε. Ούτε σημαίνει ότι πρέπει να κρεμάσουμε στο Σύνταγμα τους πολιτικούς που αδυνατούν ν’ ανταπεξέλθουν. Οι κραυγές αυτές (που ακόμα δεν κόπασαν) είναι κραυγές βαρβάρων. Όπως και οι άλλες φωνές που θυμήθηκαν πόσο καλά περνούσαμε στη δικτατορία και αραδιάζουν τα επιτεύγματα του Παπαδόπουλου, για να ζηλέψουν οι νέοι που είχαν την ατυχία να μην τον γνωρίσουν…

Αλλά, τότε, τι; Ποιος ή τι θα μπορούσε να κάνει κάτι για την πατρίδα αυτή; Υπάρχει άραγε απάντηση σ’ αυτό το φλέγον ερώτημα;

Είναι μία γνώμη αυτή που θα σημειώσουμε που δεν τολμά να διεκδικήσει την προσοχή των πολλών, επειδή οι όψιμοι υπερασπιστές της Δημοκρατίας και του Ελληνικού εδάφους δεν αφήνουν κανένα χώρο για γνώμες, είναι – για να χρησιμοποιήσουμε τη γλώσσα της εποχής – στα κάγκελα. Να μιλήσεις και να πεις τι; Από την άλλη, δε γίνεται να σιωπάς. Λοιπόν, αυτό που λέγαμε πάντα: Η Ελλάδα χρειάζεται επειγόντως ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ επανάσταση.

Με πρωτεργάτες τους δημοσιογράφους, τους συγγραφείς, τους μουσικούς, τους ανθρώπους των γραμμάτων. Υπό τον όρο ότι θα διαγράψουν το κόμμα που έσερναν (και από συνήθεια ίσως σέρνουν ακόμα) πίσω τους ή μέσα τους.

Παντολέων Φλωρόπουλος
Παντολέων Φλωρόπουλοςhttps://pantoleon.gr
... γεννήθηκε στη Μυρτιά της Αιτωλίας το 1955. Ζει στο Αγρίνιο από το 1984. Εργάστηκε στο τοπικό ραδιόφωνο (1990 – 1992) και ξανά την περίοδο 1994 - 1996. Ιδρυτής και συντάκτης του σατιρικού “αραμπά” του Αγρινίου (1991 – 1997). Εκδότης και δημοσιογράφος της εβδομαδιαίας τοπικής εφημερίδας “Αναγγελία” (2000) μέχρι τον Ιούλιο του 2017, έκτοτε δε, τακτικός συνεργάτης της. Έχει γράψει ποίηση, 168 παραμύθια και 1.111 χρονογραφήματα, κατέγραψε εκατοντάδες λαϊκούς μύθους και θρύλους, ενώ δημοσίευσε πολλές χιλιάδες πολιτικά και πολιτιστικά άρθρα. Το πρώτο του βιβλίο, “η πολιτεία των λουλουδιών” (παραμύθι) κυκλοφόρησε το 1980. Τα βιβλία του κυκλοφορούν σε συλλεκτικές εκδόσεις λίγων αντιτύπων.
spot_img

Διαβάστε επίσης: