Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στην 86η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

Κοινοποίηση

Με πολυθεματικό περίπτερο στην ΔΕΘ η Περιφέρεια

Γαστρονομικές επιδείξεις που αναδεικνύουν τον πλούτο της τοπικής αγροδιατροφής και αναδρομή στη συμβολή της Δυτικής Ελλάδας στην επανάσταση του 1821 μέσα από το ψηφιακό μουσείο, πρωταγωνιστούν στο πολυθεματικό περίπτερο με το οποίο η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα συμμετέχει στην 86η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, από τις 10 μέχρι τις 18 Σεπτεμβρίου, πλαισιωμένη από Δήμους, Επιμελητήρια και επιχειρήσεις της περιοχής.

Η Περιφέρεια θα βρίσκεται στο περίπτερο 16 (stand 03) του ισογείου, όπου θα παρουσιάζει τις δραστηριότητες και το έργο της, την πορεία του ΕΣΠΑ, το σχεδιασμό για τη νέα Προγραμματική Περίοδο 2021 – 2027, αλλά και για τη Δυτική Ελλάδα στον ορίζοντα του 2030.

Σε ό,τι αφορά τις παράλληλες εκδηλώσεις, το Σάββατο (13.00-17.00) και την Κυριακή (12.00-17.00), σεφ από τη Δυτική Ελλάδα με πρώτες ύλες από την Αχαΐα, την Αιτωλοακαρνανία και την Ηλεία θα παρουσιάζουν ανά μία ώρα πρωτότυπα πιάτα και μενού αναδεικνύοντας τα ποιοτικά προϊόντα της Ολυμπιακής Γης, ενώ παράλληλα θα έχει διαμορφωθεί έκθεση αγροδιατροφικών προϊόντων ώστε να προβληθούν στο εγχώριο και διεθνές καταναλωτικό κοινό.

Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο θα αναπτυχθεί το εμβληματικό ψηφιακό έργο της Περιφέρειας για τα 200 χρόνια της Επανάστασης του 1821. Όσοι βρεθούν εκεί θα πάρουν μια ιδέα από το μοναδικό στην χώρα μεταφερόμενο Ψηφιακό Πάρκο που προσφέρει στον επισκέπτη μια μοναδική εμπειρία περιήγησης και κατανόησης των γεγονότων της Ελληνικής Επανάστασης.

Μέσα από την συμμετοχή της Περιφέρειας στην 86η ΔΕΘ, όμως, οι επισκέπτες θα γνωρίσουν και το Καρναβάλι Πάτρας. Καρναβαλική γωνιά, προβολές και φωτογραφικά στιγμιότυπα θα μεταφέρουν το κλίμα από τον κορυφαίο πολιτιστικό θεσμό και τις ενότητες που τον διαρθρώνουν, καθιστώντας τον ένα ξεχωριστό γεγονός που εξελίσσεται εδώ και 190 χρόνια διατηρώντας υψηλή συμμετοχή και σημαντική επισκεψιμότητα.

Ακολουθήστε το agriniovoice.gr στο Google News.

Τμήμα Ειδήσεων
Τμήμα Ειδήσεωνhttps://agriniovoice.gr
Ειδησεογραφία με έμφαση στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Επικαιρότητα, Θέσεις Εργασίας, Παναιτωλικός, Μικρές Αγγελίες. Με την υποστήριξη της Εβδομαδιαίας Εφημερίδας της Αιτωλοακαρνανίας «Αναγγελία».
spot_img

Διαβάστε επίσης: