Η παράσταση «Το Νήμα» στο Αγρίνιο

Στον αύλειο χώρο των Παπαστράτειων Εκπαιδευτηρίων

«Το Νήμα», μια εμπνευσμένη μουσική παράσταση του διεθνούς φήμης καλλιτέχνη Βαγγέλη Παπαθανασίου, που «έφυγε» πρόσφατα από τη ζωή, θα παρουσιαστεί στο Αγρίνιο, την Τετάρτη 29 Ιουνίου (21:00), στον αύλειο χώρο των Παπαστράτειων Εκπαιδευτηρίων Αγρινίου. Ονομάστηκε έτσι από το μίτο της Αριάδνης. Πρόκειται για το νήμα που ενώνει, που οδηγεί, που μπορεί να κάνει κάποιον να κατανοήσει ό,τι με πρώτη ματιά φαίνεται ασύνδετο.

Η παράσταση βασίζεται στον διάλογο του παρελθόντος με το παρόν. Από τη μία οι παραδοσιακοί Ελληνικοί χοροί και από την άλλη ο σύγχρονος χορός. Δύο κόσμοι φαινομενικά αντίθετοι και ξένοι.

Η ξεχωριστή αυτή μουσικοχορευτική παράσταση αποτελεί παράλληλα κι ένα φόρο τιμής στη μνήμη του σπουδαίου Έλληνα καλλιτέχνη Βαγγέλη Παπαθανασίου που διέπρεψε στο διεθνές στερέωμα.

Η εξαίρετη πρωτότυπη και εμπνευσμένη μουσική του Βαγγέλη Παπαθανασίου έχει έντονο το γνωστό συνθετικό στίγμα του, ενώ πλαισιώνεται από διακεκριμένους σολίστ παραδοσιακών μουσικών οργάνων (γκάιντες, λύρες, νταούλια κ.λπ.). Η σύνθεση αυτή πότε διαχωρίζει και πότε ενώνει τους δύο κόσμους δημιουργώντας μια ξεχωριστή μουσική ενότητα.

Ο Βρετανός χορογράφος Ράσελ Μάλιφαντ αποδομεί και ανασυνθέτει την κινησιολογία του παρελθόντος κάνοντας τομή στη δημιουργική του πορεία. Μελέτησε βαθιά, με τη βοήθεια δυο Ελλήνων δασκάλων, της Ελένης Σπαθιά και του Τάκη Καραχάλιου, τους Ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς και κατάφερε να δημιουργήσει ένα έργο, άλλοτε συνομιλώντας, άλλοτε αντιπαρατιθέμενος και άλλοτε αποδεχόμενος να εντάξει αυτούσια στην παράσταση την αρχική «χορογραφία».

Ο «χορογράφος του φωτός» Μάικλ Χαλς, που το Ελληνικό κοινό γνωρίζει από τις συνεργασίες του τόσο με τον ίδιο τον Μάλιφαντ όσο και τον Άκραμ Καν ή τον Ρομπέρ Λεπάζ, δημιούργησε ένα φωτιστικό «σκηνικό» υψηλής αισθητικής, ενώ η ανερχόμενη δύναμη του σύγχρονου ντιζάιν Μαίρη Κατράντζου σχεδίασε τα κοστούμια της παράστασης εμπνεόμενη από αρχαία μινωικά αγγεία.

Κρατήσεις θέσεων

Για την κράτηση θέσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Πληροφορίες καθημερινά από τις 8:00 έως τις 15:00, στα τηλέφωνα 2631022081 και 2631022666.

Ακολουθήστε το agriniovoice.gr στο Google News.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Ετικέτες