Η παράσταση «Ο Κλέαρχος, η Μαρίνα και ο κοντός» κέρδισε το κοινό της Αιτωλοακαρνανίας

Αναγεννήθηκαν μνήμες της παλιάς ένδοξης Ελληνικής κωμωδίας

Στο κοινό της Ναυπάκτου και της Ηλείας δόθηκε η παράσταση «Ο Κλέαρχος, η Μαρίνα και ο κοντός», την Τετάρτη 28 Ιουλίου και την Πέμπτη 29 Ιουλίου αντίστοιχα. Η παράσταση πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο του ξενοδοχείου Ξενία στη Ναύπακτο και στο ανοικτό θέατρο Καβασίλων, στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για το φετινό καλοκαίρι. Αναγεννήθηκαν μνήμες της παλιάς ένδοξης Ελληνικής κωμωδίας, η οποία μέσα από τέτοια έργα ήρθε ν’ αποδείξει πως αυτή η χώρα είχε, έχει και θα έχει την κωμωδία -πρωτίστως -σε περίοπτη θέση στην ιεραρχία του θεάτρου. 

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού Νίκος Κοροβέσης: «Το κλασικό Ελληνικό θέατρο και ο κινηματογράφος δε θα μπορούσαν να λείπουν απ’ το πρόγραμμα εκδηλώσεων της Περιφέρειας, ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει κάθε μορφής εκδήλωση, που στο σύνολό τους απευθύνονται σε μικρούς και μεγάλους».

Την θεατρική παράσταση στα Καβάσιλα Ηλείας παρακολούθησε και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, ο οποίος απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό, σημειώνοντας τη μεγάλη προσπάθεια αποκέντρωσης των πολιτιστικών εκδηλώσεων, ώστε να φτάσουν σε κάθε περιοχή της Δυτικής Ελλάδας.

Ως προς την παράσταση, ο χαρισματικός Χάρης Ρώμας, μαζί με τον υπέροχο θίασό του, χάρισε στους θεατές μια βραδιά άφθονου γέλιου μέσα από τις εντυπωσιακές μιμήσεις του Κλέαρχου Ζουγκαλά και τις εφευρετικές ατάκες του. Το σενάριο σε καμία περίπτωση, αν και ελαφρώς αλλαγμένο απ’ την ομώνυμη ταινία, δεν άλλαξε το νόημα και το χαρακτήρα του έργου.

Σπουδαίοι πρωταγωνιστές, όμορφα σκηνικά, ιδιαίτεροι διάλογοι, προσαρμοσμένοι στο σήμερα, αποτέλεσαν στοιχεία τα οποία μετέφεραν το κοινό σ’ εκείνη την “ασπρόμαυρη” πραγματικότητα της εποχής…

Ακολουθήστε το agriniovoice.gr στο Google News.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος