Η παράσταση «Deadline» από τη Θεατρική Ομάδα Πανεπιστημιακών Σχολών Αγρινίου-Πατρών 

Το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου

Το Δη.Πε.Θε. Αγρινίου και η Θεατρική Ομάδα Πανεπιστημιακών Σχολών Αγρινίου-Πατρών  συνεργάζονται για 14η συνεχή χρονιά. Παρουσιάζουν την παράσταση «Deadline», που είναι βασισμένη στο έργο «οι Αριθμημένοι» του Ελίας Κανέττι, το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου (21:00) στο θεατράκι της οδού Σκόπα, με ελεύθερη είσοδο.

Λίγα λόγια για το έργο:

Στο μελλοντολογικό αυτό έργο – μοναδικό θεατρικό του συγγραφέα – οι άνθρωποι, πολίτες μιας κοινωνίας, αντί για ονόματα, φέρουν ο καθένας από έναν αριθμό, τον αριθμό των ετών που θα ζήσουν. Εφόσον λοιπόν ξέρουν πότε ακριβώς θα πεθάνουν, ρυθμίζουν ανάλογα τη ζωή τους. Αυτή η φανταστική και παράδοξη κοινωνία ανατρέπεται, όταν κάποιος ανήσυχος κάτοικος αποφασίζει να αποκαλύψει τον μηχανισμό.

Συντελεστές:

Μετάφραση: Μίνως Βολανάκης
Διασκευή: Νίκος Καραγέωργος
Σκηνοθεσία: Κάτια Ζαρκάδα
Κοστούμια: Η ομάδα
Φωτισμοί: Δημήτρης Παπαδάκης
Μουσική επιμέλεια: Βασίλης Γκιτάκος, Γιώργος Καραβούλιας
Βοηθός σκηνοθέτη: Αθανασία Χρονοπούλου
Παίζουν: Βάλια Γκουβούση, Δήμητρα Διαμαντοπούλου, Σταύρος Διακάκης, Ναταλία Κατουρι, Καλυψώ Κουκουβίνη, Άδωνις Κουκουβίνης, Έλενα Κουτσοχρήστου, Χριστίνα Κακαμπούκη, Αλέξανδρος Κυριαϊ, Τάνια Λαλάτσου, Αλέξανδρος Μέρμηγκας, Αγγελίνα Νικολάου, Σπύρος Νούσης, Μαρία Παπαγεωργάκη, Γιώργος Σκοτίδας, Χριστίνα Φιλιππίδου, Αθανασία Χρονοπούλου.

Ιστορία της ομάδας

Το 2006 ξεκίνησε, με πρωτοβουλία των φοιτητών, η δράση της θεατρικής μας ομάδας. Με την πολύτιμη βοήθεια του Δη.Πε.Θε. Αγρινίου κατάφερε να υλοποιήσει τα σχέδιά της και πλέον μπορεί να στηριχτεί σε μια συνεργασία που αντέχει στο χρόνο. Η ομάδα έχει ανεβάσει μέχρι στιγμής τις παραστάσεις: Έρως Ανίκατε (2007), Επτά Θανάσιμα Αμαρτήματα (2008), Βικτώρ ή τα παιδιά στην εξουσία (2009), Μόλις χώρισα (2010), H Μεγάλη Παντομίμα (2011), Η Φάρμα των Ζώων (2012), Εσωτερικαί Ειδήσεις (2013), Ο Ρινόκερος (2014), Μονόπρακτα του Άντον Τσέχωφ (2015), Ο Επιθεωρητής του Νικολάι Γκόγκολ (2016), Ο Άμλετ ο Β’ του Σαμ Μπόμπρικ (2017), Μπόμποκ του Φ.Ντοστογιέφσκι (2018), «Κυριακάτικος Περίπατος» του Ζωρζ Μισέλ (2019).

«Η υποστήριξη του Δη.Πε.Θε. και της πόλης του Αγρινίου κάθε χρόνο μεγαλώνει και αυτό μας δίνει κίνητρο να προχωράμε ένα βήμα παρακάτω. Αγαπήσαμε ακόμα περισσότερο το θέατρο, εξερευνήσαμε κείμενα Ελληνικής και ξένης λογοτεχνίας. Ευχαριστούμε θερμά τη Μαρία Σχίζα για τη στήριξη και τις συμβουλές τις στη θεατρική ομάδα» λέει σε σχετική ανακοίνωσή της η ομάδα.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος