Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024

Ιόνια Οδός: Στα τέλη Δεκεμβρίου σε λειτουργία το τμήμα Γαβρολίμνη-Αμφιλοχία

Τι ισχύει για την Σήραγγα της Κλόκοβας

Κοινοποίηση

Η πρώτη επίσκεψη του Υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη στα εργοτάξια της Ιόνιας Οδού με την επιθεώρηση που έγινε στη Σήραγγα Κλόκοβας έβγαλε είδηση.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Υπουργού στην κυκλοφορία θα γίνει προσπάθεια να δοθεί μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου το πρώτο τμήμα του αυτοκινητόδρομου μήκους 60 χλμ. που, μαζί με την παράκαμψη Αγρινίου, δημιουργούν ένα στιβαρό έτοιμο τμήμα από τη Γαβρολίμη μέχρι την Αμφιλοχία. Ταυτόχρονα με τη λειτουργία θα έχουμε και την εκκίνηση των σταθμών διοδίων στην περιοχή.

Πρόκειται για ένα νέο που αναμενόταν εδώ και καιρό από τους κατοίκους σε Αιτωλοακαρνανία και Ήπειρο, και τώρα φαίνεται να γίνεται γεγονός.

Αναφορικά με την πρόοδο της Σήραγγας Κλόκοβας, σύμφωνα με το ypodomes.com, αυτή προχωρά με ταχείς ρυθμούς και 6 μήνες μετά τη διάνοιξη της έχει ολοκληρωθεί η επένδυσή της και έχουν ξεκινήσει τα Η/Μ (ηλεκτρομηχανολογικά) και η οδοστρωσία. Η Σήραγγα θεωρείται ότι θα είναι πλήρως ολοκληρωμένη τον ερχόμενο Μάρτιο.

Σε κάθε περίπτωση φτάνουμε πολύ κοντά στον Μάρτιο οπότε η Ιόνια Οδός θα δοθεί ως “λειτουργική” ξεπερνώντας το όριο του 90% του συνολικού μήκους του δρόμου, που έχει τεθεί από τις αρχές. Συνολικά υπολογίζεται ότι μάξιμουμ θα υπάρχουν 2 μικρά τμήματα για την περίοδο Μαρτίου-Αυγούστου 2017, ένα στην περιοχή του Κρίκελου και άλλο ένα στην περιοχή του Αβγού.

Τα διόδια που θα λειτουργήσουν είναι της Κλόκοβας (τον Μάρτιο), του Αγγελόκαστρου, του Μενιδίου (τον Αύγουστο μάλλον) και του Τυρόβου (τον Μάρτιο).

Τμήμα Ειδήσεων
Τμήμα Ειδήσεωνhttps://agriniovoice.gr
Ειδησεογραφία με έμφαση στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Επικαιρότητα, Θέσεις Εργασίας, Παναιτωλικός, Μικρές Αγγελίες. Με την υποστήριξη της Εβδομαδιαίας Εφημερίδας της Αιτωλοακαρνανίας «Αναγγελία».
spot_img

Διαβάστε επίσης: